24 травня 2023 11:15
1

Олександр ДЕНИСОВ: "Є ідея – платформа лише з одним контентом, лише Прем'єр-ліга. Січень, грудень, лютий – порожнеча, червень, липень – порожнеча"

Директор «Полісся» з маркетингу, медіа та спонсорства Олександр Денисов прокоментував ініціативу створення «УПЛ-ТБ».


– Як мені сказали, було дуже незвичне явище для таких зборів – нібито всі погоджувалися по багатьох питаннях. Але насправді, як на мене, ніяких рішень сьогодні не могло бути здійснено, тому що немає предмета для обговорення. Є якась там ідея: «А давайте зробимо «УПЛ-ТБ».

На цей момент вирішено, що збирається робоча група. Була пропозиція від Євгена Геллера долучити мене в цю групу, щоб я зі своїм досвідом допоміг це все сформувати. Але в мене буде багато питань до того кола, хто там був до мене. Тому що поки немає ніякої концепції.

Що таке взагалі ОТТ-платформа? Це ж не про футбол, це взагалі про, скажемо так, одну пересічну родину щодо того, що робити ввечері. І хто за твій вільний час має боротися. Борються всі – ютуб, MEGOGO, Setanta, Netflix, Rozetka. Всі борються за твій час. Немає концепції та певних речей, які я маю дізнатися. Є ідея – платформа лише з одним контентом, тільки УПЛ. Враховуємо січень, грудень, лютий – порожнеча. Червень, липень – порожнеча. З 12 місяців ця платформа щось генерує лише 7 місяців. І це не кожного дня. А що хоче глядач? Якщо підписаний – кожного дня щось отримувати. Або фільм, або музику, або трансляцію.

Плюс є пропозиція Setanta, яка казала, що в разі об’єднання вона готова заплатити суму. І навіть дуже непогану, як на мене. Але частина клубів не хочуть співпрацювати з жодним з телеканалів. Або створюємо «УПЛ-ТБ», бо на Setanta не підемо, а в інших зараз погляд «незрозуміло, що таке «УПЛ-ТБ», тому давайте думати про власний ютуб. Або в інших позиція – давайте запитаємо у MEGOGO та Setanta, що вони готові запропонувати.


– Володимир Генінсон вважає, що адекватною ціною за такий пакет може бути ціна 100-120 гривень. Але це стільки, скільки було у Setanta, яка транслює АПЛ та інші чемпіонати.

– Ну от як розраховується ця ціна? Чому 120? Чому не 200, не 80? Це взагалі не футбольний бізнес. Ми зараз рахуємо те, до чого ніхто з нас в УПЛ не має жодного відношення. Це потрібно залучати фахівців, які це будуть розробляти як концепт. Навіть залучати фахівців з MEGOGO чи SkySports, які мають це розробити. По-друге, я взагалі не бачу у світі аналога того, про що ми кажемо. Дуже добре пам’ятаю, як 12 років тому ми купували АПЛ для каналів «Футбол». В пакеті пропонувався «АПЛ Channel». Тобто ти міг як окремі матчі показувати, так і зробити цілий канал з повторами. Цей канал помер, він не став цікавим ні для глядача міжнародних трансляцій, ні локальних.


Тому зараз казати про ціну – це виглядає так, як ми будуємо маршрутне таксі, яке має ось тут їздити. Але ми не розуміємо, скільки людей на зупинках, скільки готові їхати за цією ціною, та чи їм подобається їхати на цій маршрутці, – сказав Денисов.

"Була пропозиція від Євгена Геллера долучити мене в цю групу" - Знов Гебельс ТВ?