21 травня 2023 15:35
1

Блогер: "Тиск "Олександрії" розбивав навіть Дячук"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі проаналізував єдиноборства у матчі "Олександрія" - "Динамо".


Олександрія 1:5 Динамо


Єдиноборства


Вперше від матчу з Шахтарем (100:77) Динамо перемогло в боротьбі (66:49). Чотири останні тури кияни зливалися майже начисто:


⁃ 75:80 Металісту в меншості


⁃ 79:130 Ворсклі


⁃ 89:116 Кривбасу


⁃ 97:113 Чорноморцю


Але інтенсивність цієї боротьби в матчі - дитяча пісочниця. 116 дуелей загалом - це найнижчий показник в сезоні (-72 від середнього)!


Якби не знав більшість футболістів Динамо ледь не з дитинства, то подумав би, що команди грають на контору. Неймовірно кволо і пасивно.


Але це, мабуть, більше залежало від Олександрії: замало якісного контесту на обох половинах. Лише 6 (!) дуелей за втрачений м’яч. Кволо втрати форсувалися.


Динамо перемогло в атаці:


⁃ 51.85% проти 38.1%


⁃ або ж 28 проти 16


Лідери: Андрієвський, Кабаєва та Ванат по 5 виграних дуелей


Динамо перемогло в захисті:


⁃ 61.9% проти 48.2%


⁃ але фактична рівність (26:26)


Лідери: Тимчик з 6, Андрієвський з 5, Шепелєв з 4 виграними дуелями


Динамо навіть в повітрі перемогло (8:5).

До гри інтенсивність єдиноборств в киян була на позначці 6 дуелей, підкатів та перехоплень на хвилину володіння. Після впала до 5.8, як впала до 5.8 в Олександрії. Окей, можна списати на зливу.


За перехопленнями нічия (41:41).


Чому мені більше сподобалася гра проти Чорноморця, попри поразку? Там в киян 79 поверненя м’яча за 61.09% володіння. Тут більше часу в захисті (лише 47.72% володіння), а повернень навіть менше - 71. Тож не виглядало усе максимально цілісно та інтенсивно, хоч і перемога. Це точно не стеля можливостей.


Олександрія зіграла дуже посередньо, мають дякувати, що тут лише 1:5.


Єдине, що дійсно вдалося, то непогано епізодично підтискати:


⁃ в Динамо 36% передач у власній третині


⁃ в Динамо антирекорд сезону для УПЛ за кількістю низьких втрат (26), 5 з них сталися менше ніж за 20 секунд до ударів


Але цей тиск розбивав навіть Дячук, як в ситуації з голом номер 3. Просто топ, враховуючи яким був Макс ще на зборах! Феноменальний імпульс для подальшого розвитку Максим схоже отримав. Що від нього вимагають з м’ячем схоже усвідомив. На наших з вами очах дійсно перетворюється з полохливої дитини на солідного гравця. Ну, мій скепсис вже подолав, що вдається одиницям. Тож перевершити умовного Бурду виявляється здатен. Страшно уявити, яким би він міг бути, аби U19 грала не ту прутню, яку грає. ІМС не там, і не на тих намагається зекономити. Дячук міг підійти до основи ще більш готовим, аби ігровий процес молодіжки наслідував основу. Але власнику простіше звинуватити в усіх гріхах, мабуть, найкращого гравця останніх двох сезонів, ніж ухвалити більш важливі та нагальні рішення в молодіжному секторі.


116 дуелей в матчі Олександрія 1:5 Динамо - найменший показник їх кількості в сезоні для киян.


Іншими словами - боротьби у матчі не було.


Команди спробували пограти у футбол, а не «битися-боротися», хоча злива мала повпливати на якість газону та здатність контролювати м’яч. Підсумок: Динамо виявилося сильнішим саме у футболі.



"Якби не знав більшість футболістів Динамо ледь не з дитинства, то подумав би, що команди грають на контору. Неймовірно кволо і пасивно."

Жесть...І хтось же йому вірить і читають...