17 травня 2023 12:29

Анрі: "Зазвичай я досить жорсткий з людьми, але писав Лукаку щодня після ЧС, питаючи, як його діла"

Колишній член тренерського штабу збірної Бельгії Тьєррі Анрі розповів про роботу з Ромелу Лукаку.


«Ромелу завжди прагне до продуктивності всієї команди, а не лише себе. Він кидає виклик усім - собі, тренеру, товаришам по команді. Іноді це має негативний вплив, бо відбивається на його ментальності, заважає побачити позитивні моменти. Радий, що він пройшов непростий етап після ЧС-2022.


Не збираюся вдаватися в подробиці, але Ромелу повернувся. Вперше бачу його таким перед лицем таких великих труднощів. Це свідчить про те, що він повільно, але вірно повертається до рівня, на якому був. Ромелу, незалежно від того, з ким ти зіграєш у фіналі, знаю, що ти можеш перемогти. Сподіваюся, ти виграєш. Буду радий за тебе. Але це буде непросто.

Зазвичай я досить жорсткий з людьми й не надто хвилююся, але з Ромелу все було інакше. Протягом двох тижнів після ЧС-2022 писав йому щодня, запитуючи, як у нього справи. Тяжко було вивідати, що з ним відбувається насправді, але йому було дуже непросто. Ось чому я дуже радий, що він повертається таким. Бо він був дуже далеко від того місця, де зараз», - сказав Анрі в ефірі CBS Sports.