15 травня 2023 23:59

"Лестер" - "Ліверпуль" 0:3. Чемпіоншип став ще ближчим

З кожною такою грою виліт "Лестер" до Чемпіоншипу здається неминучим. "Ліверпулю" навіть не потрібно було проводити хороший матч, щоб забити "лисицям" три голи. Команда Юрґена Клоппа провела короткий активний відрізок наприкінці першого тайму, за який забила два голи (Джонс), в після перерви, в таймі без моментів, Трент Александер-Арнольд забив красивий гол після розіграшу штрафного з Салахом. Вінгер "Ліверпуля" оформив хет-трик з асистів.


Як це часто буває з "Лестером", стартові хвилини йому вдалися. Барнс створював проблеми Александер-Арнольду, був активним Маддісон, Варді вдавалося відриватися від центрбеків "Ліверпуля". У "Лестера" було бажання щось зробити в цьому матчі.


Усе це закінчилося дуже швидко. "Ліверпуль" заспокоїв гру, а потім видав ударну трихвилинку, за яку забив два голи.


67 голів пропустив "Лестер" у 26 турах. Більше тільки "Борнмут" (69) і "Лідс" (71). Після таких матчів розумієш, чому.


Аліссон вибив м'яч уперед, Діас зміг уникнути офсайду, та зіграв головою в центрі, Фас втратив позицію, як це й зробили і Кастань з Перейрою, і коли м'яч опинився в Салаха, він побачив підключення Джонса на дальній штанзі. Вихованця "червоних" не опікав ніхто.


М'яч за допомогою VARа перевірили на офсайд, а потім "Ліверпуль" одразу ж забив другий. Гакпо зайняв глибоку позицію, що збентежило Ваута Фаса, який не знав, куди йому бігти, і поки центрбек "Лестера" залишався в нерішучості, Гакпо дав пас на Салах, а Мо в один дотик на Джонса. Хавбек "Ліверпуля" красиво розвернувся і точно пробив – 2:0.


Від енергії "Лестера" залишилося ні сліду. Також не було у гравців "Лестера" якоїсь впевненості в собі та бажання. Це була просто група футболістів у синіх футболках, яка імітувала гру.


Можливо, у перерві Дін Сміт сказав своїм футболістам щось про гордість і самоповагу, і "Лестер" відзначився на старті другого тайму двома ударами, але Аліссон з ними впорався. І знову "Ліверпулю" вдалося нейтралізувати якісь загрози та спроби "Лестера", і господарі не намагалися чинити опір.


Вболівальники "Ліверпуля" присвячували пісні Роберто Фірміно, і під них Трент Александер-Арнольд забив свій естетично красивий гол. Три асисти Салаха, три голи вихованців "червоних".


"Ліверпуль" перемагає в сьомому матчі поспіль, але для місця в топ-4 потрібно, щоб "Ньюкасл" або "Манчестер Юнайтед" втратили чотири очки в трьох турах. "Лестер" залишається другим із кінця. Попереду матчі з "Ньюкаслом" і "Вест Гемом". Потрібні всі шість очок...


Чемпіонат Англії, 36-й тур. Лестер, "Кінг Пауер Стедіум"


"Лестер" – "Ліверпуль" 0:3


Голи: Джонс 33, Джонс 36, Александер-Арнольд 71


"Лестер": Іверсен – Кастань, Фас, Еванс (Суттар 89), Перейра (Томас 67) – Ндіді (Дака 61), Сумаре – Маддісон, Телманс, Барнс (Тете 61) – Варді


"Ліверпуль": Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Джонс (Карвалью 84), Фабіньо, Хендерсон (Мілнер 74) – Діас (Жота 74), Гакпо, Салах (Елліотт 88)


Попередження: Перейра 53, Томас 90+1 – Конате 86