15 травня 2023 21:55
1

"Синку, сиди, пий чайок на лавці і не лізь": журналіст розніс легіонера "Дніпра-1" за його рукоприкладство

Відомий журналіст та коментатор Віктор Вацко висловився про скандал у матчі української Прем'єр-ліги між Днпром-1 та Олександрією (1:1), який відбувся 11 травня.


Віктор Вацко докладно розглянув епізод із пенальті у ворота Олександрії. В авторській програмі на Ютубі журналіст зазначив, що навіть ВАР не допоможе вирішити суддівську проблему в українському футболі.


«Потрібно все зрозуміти, що ВАР у заангажованих руках може бути серйозною зброєю, причому зброєю, яка закриє нам усім роти. Подивляться відеоповтор, стоп-кадр та скажуть, що пенальті. Я таких моментів багато бачив у своїй професійній діяльності.


За словами Вацка, арбітр матчу Ярослав Козик не мав призначати пенальті, оскільки гравець Дніпра-1 Олександр Назаренко малював порушення правил.

«Моя думка, Назаренко «малював» пенальті, він відчув руку суперника на своєму плечі та «пірнув». Він усе правильно робив як нападник, провокував арбітра на пенальті, але на повторах видно, що Назаренко падав, стрибаючи вперед, і Скорко вчасно прибрав руку з його плеча».


Окремо Вацко зупинився на скандалі за участю представників команд. Головний тренер Олександрії Руслан Ротань після призначення пенальті висловив невдоволення тренерам Дніпра-1, а бразильський легіонер Жоау Пеглоу штовхнув наставника олександрійців, проте суддя не покарав бразильця.


«Ротань та Комардін отримали заслужені червоні картки. А поведінка Пеглоу мені незрозуміла. Приїхав учора до чемпіонату України. Синку, хто ти? Що ти? Куди ти? Сиди, пий чай на лавці і не лізь, куди тебе не звуть. Ротань - молодець, що стримався, хоча до удару бразильця у праве вухо було близько».


Зазначимо, що зараз не відомо, скільки матчів дискваліфікації отримає Ротань за свої емоції.

Вітя, ти настільки тупий, чи свідомо виставляєш себе клоуном? Роками ВАР витягувало за вуха шахту на перше місце і водночас вбивало Динамо, а ви в студії Гебельс ТВ сиділи і робили вигляд, що все гаразд, що в нас все чесно! А тепер ти кажеш, що "ВАР у заангажованих руках може бути серйозною зброєю"? Клоун?