15 травня 2023 08:13

Массиміліано Алегрі: "Ми дочекаємось Погба, щоб боротися за високі місця"

Головний тренер "Ювентуса" Массіміліано Аллегрі прокоментував DAZN перемогу над "Кремонезе" (2:0), яка дала змогу туринському клубу закріпитися на другому місці в Серії А, відзначив прогрес молоді та усієї команди у функціональній підготовці, зізнавшись, що команда дочекається повернення Погба. Хавбек вийшов у старті вперше за майже 400 днів простою, спричиненого травмою коліна, однак отримав м'язову травму стегна вже у першому таймі:


– Непростий матч, оскільки оборона "Кремонезе" трималася добре, хоча й нам потрібно було швидше рухати м'яч. Але після перерви ми внесли корективи, і все прийшло в норму. Ми дуже розчаровані тільки травмою Погба – він пожертвував багатьом, щоб швидше відновитися, дуже добре почувався, і тепер знову травма. Але Поль зможе пережити і цей біль у м'язі стегна, він майже рік не грав, у цьому випадку є ризик повторних ушкоджень.

Але ми обов'язково його дочекаємося, щоб разом із Погба боротися за високі місця. Ми зробимо все можливе, щоб залишитися на другому місці в Серії А, а також на нас чекає матч із командою, яка шість разів вигравала Лігу Європи. Втім, сезони не залежать від одного матчу. Хоча "Севілья" грає на своєму полі і це буде нелегко, тому ми повинні зберігати спокій, холоднокровність і зосередженість. Ми непогано почали гру в Турині, але нас дестабілізував пропущений гол – потрібен був час, щоб прийти до тями. У другому таймі "Севілья" знизила інтенсивність, а ми, навпаки, додали, створивши безліч моментів. І на такий розклад сподіваємося в наступному матчі – склад на нього я виберу не раніше середи. Фізично ми вже маємо кращий вигляд, у другому таймі збільшуючи інтенсивність і кількість вертикальних передач, але ми повинні робити крок за кроком.

Якщо ми закінчимо цей сезон на другому місці – це буде однозначний прогрес порівняно з минулим роком, з огляду на те, що в наш склад інтегрувалися шість-сім гравців із молодіжної команди. У цьому випадку для перемог потрібен час – звісно, ми будемо намагатися почати наступний сезон якомога краще, з метою боротися за високі місця. Але жодних гарантій немає, та й не хочемо чинити занадто великий тиск на молодих і недосвідчених гравців, – підсумував Аллегрі.