14 травня 2023 11:33

"Реал" програв суд еміратській компанії, яка мала стати спонсором клубу та допомогти з фінансуванням реконструкції "Сантьяго Бернабеу"

«Реал» програв арбітражний суд еміратській компанії Mubadala, яка мала стати спонсором клубу та допомогти йому з модернізацією «Сантьяго Бернабеу», повідомляє Reuters.


У 2014 році клуб домовився про стратегічне партнерство з фондом International Petroleum Investment Co (IPIC), який зараз належить Mubadala, щоб він допоміг мадридцям профінансувати запланований капітальний ремонт стадіону.


Однак у 2015 році Верховний мадридський суд тимчасово заборонив «Реалу» проводити роботи з реконструкції стадіону після позову групи захисників навколишнього середовища.


Новий план, затверджений міською радою Мадрида у 2017 році, відрізнявся від першочергового, який і був узгоджений між клубом та Mubadala, тому останні вийшли з угоди.

Суд постановив, що термін дії спонсорського контракту закінчився в момент затвердження оновленого проєкту у 2017 році.


«Реал» намагався стягнути з Mubadala 400 млн євро, оскільки вважав, що інвестор не виконав спонсорську угоду, згідно з якою отримав би право на назву «Сантьяго Бернабеу» на 20 років.