13 травня 2023 12:40

Дмитро КИТАЄВ: "В епізоді з пенальті контакт Скорко з Назаренком був, це навіть правильніше називати дотиком – таких за матч сотні"

Виконавчий директор «Олександрії» Дмитро Китаєв прокоментував епізод за участю гравця «Дніпра-1» Олександра Назаренка та футболіста «Олександрії» Данила Скорка, після якого головний арбітр Ярослав Козик призначив пенальті у ворота олександрійців.

- Чи був контакт рукою нашого захисника із суперником? Так – був, це навіть правильніше називати дотиком, а не контактом, таких дотиків за матч – сотні!


- Чи допоміг би ВАР у цьому епізоді розібратися?


- Я не впевнений, що з ВАР арбітри правильно інтерпретували б цей момент. У такому разі рефері побачив би той самий дотик, роздивлявся його по кадрах, а далі трактування ситуації: наскільки цей контакт впливав на момент, була б повністю за ним. На жаль, в ситуації, яка склалася, рефері вирішив, що це мало вплив, і призначив пенальті. З чим ми вкрай не згодні. Повторюся, таких дотиків при будь-якому епізоді – купа, ніхто за футболку нікого не хапав і тим паче не тягнув. Футбол – це контактний вид спорту, без таких дотиків ніяк. Які фактори його змусили призначити таке суперечливе пенальті – достеменно невідомо, і це нас дуже засмучує, - сказав Китаєв.