10 травня 2023 21:51

Суддя у справі Алвеса відмовився звільняти його через те, що він не спілкувався з жертвою після сексу, змінював свідчення та може втекти до Бразилії

Суддю, який відмовився звільняти Дані Алвеса, не переконали свідчення футболіста.


Нагадаємо, Дані Алвес перебуває у в'язниці за звинуваченням у зґвалтуванні 23-річної дівчини в нічному клубі Sutton – ймовірно, це сталося в ніч проти 30 грудня. Йому загрожує до 12 років ув'язнення. Колишній гравець «Барселони» стверджує, що секс стався за взаємною згодою.

Раніше суд знову відхилив апеляцію Алвеса та залишив його під вартою.


Алвес стверджує, що все пройшло добре, але після виходу з туалету вони більше не розмовляли і не дивилися один на одного – це дивно.


Твердження, що вони спілкувалися та пили разом, не мають відношення до того, що сталося в туалеті – запису немає, а жертва стверджує, що Алвес зґвалтував її та змусив до сексу», – зазначив суддя у своєму рішенні про відмову від звільнення.


Також суддя вважає, що після звільнення Дані Алвес може залишити Іспанію та втекти від правосуддя, оскільки не прив'язаний у країні – його дружина Джоана Санс раніше подала на розлучення. Захист гравця заперечує це, мотивуючи тим, що діти гравця та його колишня дружина Дінора Сантана проживають в Іспанії.


«Виїхавши до Бразилії, він опинився б поза досяжністю іспанського правосуддя, оскільки Бразилія не екстрадує своїх громадян. Він людина з великими фінансовими можливостями і без будь-якого коріння в нашій країні, яка подала на розлучення», – пояснив суддя.


Крім того, Алвес кілька разів змінював свідчення в суді в міру з'ясування нових подробиць злочину. Сам футболіст стверджував, що хотів приховати факт зради дружини.


«Він кілька разів давав свідчення, і щоразу він викладав різні версії подій. Коли у піхві жертви було виявлено насіннєву рідину, у нього не було іншого вибору, окрім як викласти нову версію та визнати, що у них був секс», – зазначив суддя.