6 травня 2023 20:49

Блогер: "Маємо усі шанси повторити перший тайм матчу "Ворскла" - "Динамо" вже за 5-6 років іншим складом"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився враженнямт від вольової перемоги Динамо U-19 над Ворсклою (4:3):


Ворскла U19 3:4 Динамо U19

Той самий легендарний матч, де 3:0 перетворилися на 3:4. Епічний камбек, який Іщенко смакуватиме років п’ять, бо характер!

Перший тайм - типова прутня, яку Костюк називає «дінамавскій футбол»:
⁃ зручні і комфортні 37.6% володіння, тобто мінімум м’яча
⁃ щоправда, цього разу трохи більш тривалі володіння по 3.8 передачі за середнє
⁃ але така сама шляпа на виході з 64.41% точності пасів вперед, з 57.14% до фінальної 1/3 та 60.61% з просуванням
⁃ тому не дивно, що така вбогість трансформувалася лише у 6 дотиків до м’яча у чужому штрафному, ще раз підкреслю факт наявності відкритого поля для бий-біжи
⁃ полтавські діти були дещо схожими на дорослу Ворсклу, бо побили столичних в боротьбі (42:29), інтенсивніше повертали м’яч (40:32), а повернувши рідше втрачали (46:51)

Дивився перший тайм і зрозуміти не міг, хто готує дітей для основи Динамо: полтавчани чи Костюк з Іщенком? Гості спромоглися лише на...2 дальні удари.

Після перерви Ворскла розвалилася за традицією основи. Для довідки: вищу за Ворсклу U19 інтенсивність єдиноборств (7.5) має лише Дніпро-1 (7.8), в Динамо U19 вона нижча за середню по лізі (6).
Дорослим важко весь матч таку інтенсивність тримати, а тут взагалі діти. Вже Динамо почало якісніше підтискати, а сама Ворскла заграла таку саму прутню, що молоді кияни в першому таймі:
⁃ тривалість володіння господарів впала до 2.83 передач
⁃ пішло відверте бий-біжи (65.71% точності пасів вперед та 60% з просуванням)
⁃ в підсумку до штрафного майданчику вже не доходили (лише 4 дотики в периметрі та 2 удари з його меж)

Кияни, окрилені тим, що суперник з елітного рівня опустився до наближеного до них, розцвіли: відсоток володіння підрівнявся (51.64%-48.36%) та почався справжній бий-біжи контест! Майже Євробачення:
⁃ якщо в першому таймі Динамо виграло лише 5 дуелей в атаці (23.81%), то після перерви 22 (61.11%), Діалло був нестримним з 7 виграними з 8 (88%); тут все за принципом матчу основ
⁃ вже кияни переважали в інтенсивності суперника, здійснили більше повернень м’яча (40:37), стали рідше його втрачати (42:57) та переконливо перемогли в боротьбі (47:34)

Не можу собі дозволити радіти 2.93 передачам Динамо за середнє тримання та 67.7% точності передач вперед, це все одно досі бий-біжи.
В першому таймі темп сягав 17.73 (+2.24 від середнього для перших таймів) передач/хв, в другому він впав до більш звичного - 14.47 (-0.42 від середнього для других таймів) передач/хв.
Тож приріст в якості гри стався не стільки через приріст якості дистрибуції передачами, скільки від біганини. Тобто м’яч перебував під контролем киян, але передачі при цьому НЕ виконувалися. Іншими словами - індивідуальний скіл окремих гравців вирішив (як от Гусєва при голі Діалло). І це стало можливим через дауншифт суперника.
Іщенко битиме себе в груди, але навіть така перемога має лише символічне значення для становлення психіки гравців, але не практичне. Діти ніяк не краще справляються з тиском за дорослих, тож школа вже років 6 стоїть на місці. Не розвивається. Тому маємо усі шанси повторити перший тайм матчу дорослих Ворскла - Динамо вже за 5-6 років іншими складом.
Ніхто і нічого не робить, щоб цього уникнути, don’t give a f#@k. Схоже 4 місце в УПЛ не влаштовує лише п’ятьох футболістів першої команди, решті в клубі все ок.