6 травня 2023 17:28
1

Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ: "Ніколи не кажу, що грав за "Барсу". Кажу: "Я був у "Барсі"

Фото - ua.depositphotos.com


Український захисник «Іонікоса» Дмитро Чигринський розповів про етап перебування в «Барселоні» з 2009 по 2010 рік.

- Для тих, хто загубив його слід, коли він залишив «Барсу», хто такий Дмитро Чигринський сьогодні?

- Я б сказав, що зараз я гравець, який просто намагається насолоджуватися футболом. Ціную момент, який, як знаю, не триватиме вічно. Маю обов’язок та відповідальність, але насолода понад усе.

- Чи можна сказати, що в Греції ти відкрив для себе новий тип футболу, далекий від еліти, який був у «Шахтарі» та «Барселоні»?

- Коли ви досягнете певного рівня, кожен крок назад буде виглядати так, ніби ви падаєте. Я пішов власним шляхом, вважаю, він був досить цікавим. Коли йдеш з тих клубів, відчуваєш розчарування в собі, у своїй кар’єрі. Але найщиріше щастя я знайшов тут.

Мені нема в чому себе докоряти, тому що в дитинстві у тебе є ілюзії та мрії, але, чесно кажучи, ніколи не був таким сміливим, щоб мріяти грати за «Барсу». Люди кажуть мені: «О, ти грав за «Барсу». Але ніколи не кажу, що грав за «Барсу». Кажу: «Я був у «Барсі». Щоб сказати, що грав там, ти повинен був бути важливою частиною команди. Це було щось більш символічне, те, що показує, що ви можете досягти своїх найбільших мрій, - сказав Чигринський.
Не треба було тоді погоджуватися повертатися в Шахтар. Все могло по іншому скластися.