5 травня 2023 16:14

"Такі як Ребров не терплять, коли стають на їхньому шляху": у Греції розібрали можливого тренера "Олімпіакоса"

У Греції українського тренера Аль-Айна Сергія Реброва бачать оптимальним кандидатом на посаду наставника Олімпіакоса. Журналісти навели кілька аргументів.

Грецькі ЗМІ аналізують варіант із запрошенням Сергія Реброва на посаду головного тренера Олімпіакосу.

Видання Kokkina вважає, що українець добре підійде команді. Важливим чинником журналісти вважають великий футбольний досвід спеціаліста.


«Він був чудовим нападником і складав жахливий атакуючий дует у Динамо з Андрієм Шевченком, який вивів команду до півфіналу Ліги чемпіонів. Потім він грав у Тоттенхемі, Вест Хемі, Фенербахчі та Рубіні під керівництвом дуже досвідчених тренерів».


Також, на думку видання, Ребров вже досить виявив себе на тренерському містку.

"Дитя" легендарного Валерія Лобановського. Він сам уже шість разів вигравав чемпіонат, двічі Кубок, один раз Кубок ліги та Суперкубок у 48 років. Прихильник схеми 4-2-3-1, яку він реалізовував у Динамо, Ференцвароші та Аль-Айні, але виявляв гнучкість за потреби».


Важливим фактором є й те, що інтереси Реброва представляють люди з агентства CAA, які працювали та продовжують співпрацювати з родиною Маринакіс (власниками Олімпіакосу та Ноттінгем Форест).


«Іншими словами, є добрий канал зв'язку. Його контракт спливає у червні, та інші європейські клуби не виявили інтересу до нього».


Мінусом тренера Реброва вбачають слабкі результати у міжнародних турнірах.


«Незважаючи на домінування всередині країни, він не досяг великих успіхів на міжнародному рівні за винятком виходу в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з Динамо в 2016 році. Однак йому вдалося вивести Ференцварош через кваліфікацію одного разу до групи Ліги Європи та Ліги чемпіонів».

Журналісти пишуть, що Реброва навряд чи можна вважати ідеальним кандидатом. Є й гучніші імена, які можуть прийти до команди. Наприклад, Бесник Хасі та Марсело Гальярдо. При цьому у них можуть бути завищені запити від менеджменту щодо фінансів, і вони не гарантують результат.


Однак Ребров, виходячи зі слів експертів, є більш привабливим варіантом, ніж Дженнаро Гаттузо.


«Ризик з Гаттузо величезний, і з Ребровим він управляємо. Ви отримаєте згуртований колектив із певним планом та системою. Чемпіонський досвід, відсутність провалів і насамперед серйозність. Йому не вистачає гламуру, але ми не шукаємо нареченого. Ми шукаємо тренера, який гарантує, що ви знову будете на коні.


Видання sportdog, у свою чергу, у контексті запрошення Реброва до грецького клубу, наводить слова колишнього спортивного директора, який добре зарекомендував себе у підборі тренерів.


«Тільки дайте йому свободу та спортивного директора, який йому допоможе. Не знаю, наскільки це легко зробити в Олімпіакосі. Тому що такі тренери як Ребров не терплять, коли стають на їхньому шляху у питанні роботи з командою», – заявив колишній функціонер.