4 травня 2023 18:26

Чеха, Фердинанда та Адамса включили до Зали слави АПЛ

До Залу слави АПЛ увійшли ще три колишні футболісти.


За результатами голосування фанатів та експертів, до Залу включили Петра Чеха, Ріо Фердінанда та Тоні Адамса.


Чех провів 443 матчів у складі «Челсі» та «Арсенала», з них 202 зіграв на нуль. У складі «синіх» він є 4-разовим чемпіоном Англії та 4-разовим володарем Кубка країни. Також здобув 3 титули Кубка ліги та 2 Суперкубки. Також виграв ЛЧ та ЛЄ. З «Арсеналом» Петр здобув 1 Кубок Англії та 2 Суперкубки.


Фердінанд був футболістом «Вест Гема», «Борнмута», «Лідса», «Манчестер Юнайтед» та «КПР». У складі «МЮ» став 6-разовим чемпіоном Англії, 4-разовим володарем Суперкубка країни, 2-разовим Кубка ліги, перемагав в ЛЧ та на клубному чемпіонаті світу.


Адамс всю кар’єру провів в «Арсеналі». З лондонцями став 4-разовим чемпіоном Англії, 3-разовим володарем Кубка країни та Суперкубка, 2-разовим Кубка ліги, здобув Кубок володарів кубків.

Зал слави АПЛ заснували у 2021 році. Цьогоріч до нього ввели сера Алекса Фергюсона та Арсена Венгера. Серед інших його членів - Алан Ширер, Тьєррі Анрі, Ерік Кантона, Рой Кін, Френк Лемпард, Денніс Бергкамп, Стівен Джеррард, Девід Бекхем, Пол Скоулз, Дідьє Дрогба, Венсан Компані, Серхіо Агуеро, Патрік Вієйра, Вейн Руні, Іан Райт та Петер Шмейхель.