2 травня 2023 10:25

Колишній тренер збірної Англії може очолити "Лідс"

Колишній головний тренер збірної Англії Сем Еллардайс найближчим часом може очолити Лідс, повідомляє The Athletic.


За інформацією джерела, керівництво клубу розглядає Еллардайса як тимчасову кандидатуру до кінця сезону. Спеціаліст відомий як сильний антикризовий менеджер. Боси Лідса сподіваються, що досвідчений тренер допоможе клубу зберегти прописку в елітному дивізіоні.


Останнім місцем роботи Еллардайса був «Вест Бромвіч». За свою кар'єру фахівець встиг попрацювати з "Болтоном", "Ньюкаслом", "Блекберном", "Вест Хемом", "Сандерлендом" та "Евертоном". Також тренер очолював збірну Англії. Національна команда провела під його керівництвом лише один матч (перемога над словаками із рахунком 1:0). Еллардайс був звільнений із збірної через два місяці після призначення через скандал.


Повідомляється, що нинішнього тренера команди Хаві Гарсія буде відправлено у відставку найближчими днями у зв'язку з незадовільними результатами. Протягом поточного сезону з командою встигли попрацювати три спеціалісти.


Лідс займає 17-е місце в турнірній таблиці чемпіонату Англії, набравши 30 очок у 34 іграх. Команда під керівництвом Гарсії зазнала чотирьох поразок в останніх п'яти матчах АПЛ. Ще один раз "Лідс" зіграв унічию.