27 квітня 2023 18:30

Каррагер про "Арсенал": "Хороша команда в невідповідний час. До епохи Гвардіоли вони як і раніше йшли б до титулу"

Джеймі Каррагер вважає, що нинішній «Арсенал» міг би виграти АПЛ до епохи Пепа Гвардіоли.


У 33-му турі АПЛ "Манчестер Сіті" обіграв "Арсенал" з рахунком 4:1. «Арсенал» випереджає «Сіті» у турнірній таблиці на 2 очки, при цьому «городяни» мають два матчі в запасі.


«Перемога над «Арсеналом» послідувала за розгромом «Ліверпуля» та мюнхенської «Баварії». У кожному випадку було легко зосередитись на недоліках переможених суперників. Але «Ліверпуль» був найближчим суперником «Сіті» протягом останніх чотирьох років, а «Арсенал» – єдина команда, яка не відставала від них цього сезону. Чи потрібно так критично ставитися до них з огляду на те, як мало інших команд були здатні відповідати стандартам «Сіті»?

Прірва між «Сіті» та «Арсеналом» була дивовижною і водночас тривожною для решти Прем'єр-ліги. Я не можу пригадати гру такого масштабу – чемпіонський матч у кульмінаційний момент сезону – яка була б настільки односторонньою. І все ж я не можу не відчувати деякої симпатії до Мікеля Артети та гравців «Арсеналу».

До епохи Гвардіоли «Арсенал» з такою кількістю очок, як і раніше, йшов би до титулу Прем'єр-ліги. Так само, як «Ліверпуль» Клоппа, який у ті роки фінішував другим, «Арсенал» виявився гарною командою у невідповідний час», – написав екс-гравець «Ліверпуля» в колонці The Telegraph.