27 квітня 2023 15:11

"Мудрик схожий на боллбоя": журналіст розібрав гру українського вінгера "Челсі" у матчі з "Брентфордом"

Челсі вчора програв Брентфорду в домашньому поєдинку 33 туру чемпіонату Англії (0:2).


Український вінгер «аристократів» Михайло Мудрик вийшов на заміну замість Конора Галлахера у перерві зустрічі.

Відомий український журналіст Михайло Співаковський проаналізував гру Мудрика у вчорашньому матчі у телеграм-каналі «ТаТоТаке».


«Миша схожий на боллбоя, який вискочив на поле і тримається ближче до брівки, щоб, якщо що, повернутися до своїх прямих обов'язків. По суті, Мудрик виконує роль латераля, який відсунутий в ширину, щоб не заважати тим, хто вміє заходити між лініями», – пише Співаковський.

Співаковський вважає, що український вінгер виявляється відрізаним від активних дій під час гри Челсі.


«Більше того, коли потрібно насичувати зони завершення, Мудрик стереже відскоки за лінією штрафного майданчика. Зважаючи на безкорисність Михайла при оборонній фазі, зроблено все, щоб Мудрика було відрізано від будь-якої діяльності на футбольному полі», – зазначив Співаковський.


Співаковський залишився незадоволеним діями Мудрика та натякнув, що українець може піти в оренду.

«Практично всі спроби дриблінгу – провал. Одна із втрат закінчилася другим м'ячем суперника. Ще за кілька хвилин українець послизнувся і мало не привіз ще одну небезпечну контратаку.

Цінник, який мав стати тотемом на перші півроку адаптації, вже майже стерся. Наступний після Лемпарда тренер Челсі може не залізти на Transfermarkt перед тим, як подавати списки на орендні відрядження», – додав Співаковський.

22-річний Мудрік перейшов до Челсі з донецького Шахтаря у зимове трансферне вікно за 100 мільйонів євро з урахуванням бонусів, зіграв за «аристократів» 13 матчів і зробив дві результативні передачі.


Контракт українського вінгера з англійським клубом діє до 2031 року.