24 квітня 2023 22:31

"Ми чесно сказали, за що і за кого воюємо": Лавров в ООН видав нову тираду про цілі війни

Фото - ua.depositphotos.com


У понеділок, 24 квітня 2023 року, проходить засідання Радбезу ООН під головуванням міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Під час свого виступу він в черговий раз назвав "цілі" війни, яку Росія розв'язала проти України.


"Усунути роками створювані НАТОвцями загрози для нашої безпеки безпосередньо на наших кордонах і захистити людей, яких позбавили проголошеними багатосторонніми конвенціями прав, захистити їх від публічно заявлених "київським режимом" прямих загроз винищення і вигнання з територій, де століттями жили їхні предки. Ми чесно сказали, за що і за кого воюємо", – заявив представник російського МЗС.


Лавров також не залишив без уваги США і Євросоюз.


"На тлі істерики, що нагнітається США і Євросоюзом, хотілося б на контрасті запитати: а що робили Вашингтон і НАТО в Югославії, в Іраку, в Лівії? Чи були там загрози їх безпеці, їх культурі, їх релігії, їх мовам? Якими багатосторонніми нормами вони керувалися, проголошуючи незалежність Косова в порушення принципів ОБСЄ і руйнуючи стабільні, економічно заможні держави Ірак і Лівію, розташовані за 10 тисяч миль від американських берегів?" – додав він.