24 квітня 2023 20:23

Київські арбітри Арановський та Новохатнiй тепер представляють Хмельницький та Черкаси відповідно

Два арбітри, які раніше представляли Асоціацію футболу міста Києва, змінили представництво.


Євген Арановський тепер є представником Хмельницького, а Володимир Новохатній - Черкас. У 17-му турі вони ще представляли Київ, у 22-му - вже як арбітри з Хмельницького та Черкас.


Наприкінці березня була інформація, що десятки арбітрів з Києва втратили можливість обслуговувати матчі під егідою УАФ. До цього призвела критика виконкому Асоціації футболу міста Києва щодо роботи члена Комітету арбітрів організації Євгена Арановського на матчі 17-го туру УПЛ «Дніпро-1» - «Динамо» (0:1). Зокрема, йшлося про епізод за участі Домінго Феліпе Бланко та Віталія Буяльського.


Дізнавшись про рішення АФК, керівник суддівського корпусу України, голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі повідомив арбітрів, що входять до колегії арбітрів АФК (кілька десятків суддів), що їх більше не будуть залучати до суддівства матчів, що проходять під егідою УАФ (тобто в жодній лізі) у зв’язку з тим, що АФК не є легітимним членом УАФ. Цим арбітрам, якщо вони бажають продовжити співпрацю з УАФ, було рекомендовано змінити АФК на будь-яку іншу регіональну асоціацію.