22 квітня 2023 11:20

Глава Ла Ліги про Суперлігу: "Це не спортивний формат, а модель для управління футболом. У цій битві ми підтримуємо УЄФА"

Глава Ла Ліги Хав'єр Тебас вкотре висловився про Суперліги Європи.

Ще два роки тому я міг вільно розмовляти з Флорентіно Пересом, тепер я не можу. Я маю діалог з іншими керівниками «Реалу». Я знаю, що Перес насправді думає про європейський футбол.


Суперліга – це спортивний формат. Якщо це закрите змагання, у ньому немає конкуренції, підвищення та зниження у класі. Суперліга – для клубів, які мають найбільше активів для керування європейським футболом. Цього вони хочуть, щоб вони контролювали все, вирішували, як розподіляти гроші.

Ця думка виникла у 2000 році під керівництвом Переса. Весь цей час це була його нав'язлива ідея. У 2000 році була створена G8, потім G14 і після цього – ECA (Асоціація європейських клубів).


Давайте не зациклюватись на Суперлізі – це не тільки модель спортивного змагання, це модель для керування футболом. При цьому вони [засновники] мають бути найбагатшими у Європі. Ми маємо чітко виступати проти цього.

Європейський футбол має вирішити дві великі проблеми: одна – Суперліга, а інша – економічна стійкість.


УЄФА є єдиною організацією, яка може вирішити ці проблеми. У цій битві ми підтримуємо УЄФА. Давайте продовжуватимемо захищати УЄФА», – сказав Тебас.