18 квітня 2023 14:53

Екс-президент Федерації футболу Італії в 2006-му році закликав "не віддавати перевагу "Ювентусу" та "допомагати "Лаціо"

У мережі з’явилися нові записи прослуховувань колишнього президента Федерації футболу Італії Франко Карраро.


Перед матчем чемпіонату Італії між «Ювентусом» та «Інтером» функціонер звернувся до голови суддівського комітету Паоло Бергамо: «Якщо є сумніви, то не надавайте перевагу «Ювентусу».


Послухай, якби судив П’єрлуїджі Колліна, то проблеми не було б, адже якщо він припускається помилки, то ніхто нічого не каже. Родомонті - арбітр з не дуже хорошою репутацією… Боже мій, якщо Родомонті помилиться проти «Інтера» - це буде безлад».


Після цієї розмови Бергамо зателефонував арбітру Паоло Родомонті та дав йому таку пораду: «Між «Ювентусом» та «Інтером» різниця у 15 очок. Повір мені, якщо сумніваєшся, то подумай про команду, яка знаходиться нижче».


Також прослуховування зафіксували від Карраро рекомендацію «допомагати «Лаціо»: «У неділю вони грають з «Міланом». Об’єктивно - це складний матч, ми маємо простягнути їм руку допомоги».


У 2006 році в італійському футболі стався корупційний скандал під назвою «Кальчополе», коли кілька клубів звинуватили в співпраці з арбітрами та організації договірних матчів. У підсумку «Ювентус» опинився в Серії В та був позбавлений двох чемпіонських титулів.