17 квітня 2023 14:45

"Рух" замовив систему ВАР на матч із "Інгульцем", суперники не підтримали цю ініціативу

«Рух» повідомив про замовлення системи ВАР на перенесений матч 10-го туру УПЛ проти «Інгульця».


«Як цього вимагає регламент, футбольний клуб «Рух» заздалегідь (5 квітня) надіслав прохання про використання системи ВАА під час цього принципового матчу.

6 квітня Комісія із визначення матчів для застосування системи ВАА погодила його, про що свідчить офіційна відповідь на лист нашого клубу. Це рішення так само офіційним листом довели до відома і футбольного клубу «Інгулець», адже, згідно з пунктом 3 «Положення про порядок застосування системи ВАА (ВАР) у змаганнях з футболу серед професіональних команд на змагальний сезлон-2022/2023», для цього потрібне також погодження команди господарів.


Окрім того, оскільки в 10-му турі за кошти УАФ ВАР уже працював на матчі «Шахтар» – «Олександрія», тепер заплатити за роботу системи відеспостереження повинен замовник, тобто «Рух». Того ж дня листом, датованим 6-им квітня, за підписом генерального директора Ігоря Дедишина футбольний клуб «Рух» зобов’язався оплатити використання системи ВАА.


У п’ятницю, 14 квітня, Українська асоціація футболу в листі за підписом першого віце-президента Анатолія Демяненка попросила профінансувати роботу системи VAR упродовж трьох робочих днів, фактично затвердивши його використання на грі «Інгулець» – «Рух».

Футбольний клуб із Петрового, як господар матчу, жодним чином не відреагував на це, фактично саботуючи офіційні рішення. Для вирішення питань організаційно-технічного забезпечення футбольний клуб «Рух» погодився понести додаткові витрати задля того, щоби гарантувати роботу ВАР у Петровому. Тобто всі фінансові, організаційні та безпекові питання «Рух» готовий узяти на себе.


Однак, оскільки футбольний клуб «Інгулець» продовжує «грати в мовчанку», а за регламентом його письмова згода обов’язкова у вирішенні цього питання, Українська Прем’єр-ліга звернулася з офіційним листом до керівників обидвох клубів узгодити це питання до 18.00 неділі, 16 квітня.

Поки що відповіді від футбольного клубу з Петрового немає, і це викликає щонайменше подив. Футбольний клуб «Рух» виступає за прозорість українського футболу та за те, щоби всі матчі проходили у чесній і справедливій боротьбі. Натомість ми не бачимо такого ж бажання і від «Інгульця», який ігнорує пропозицію «Руху» про застосування VAR під час цього матчу та не відповідає на офіційні звернення керівних органів українського футболу», - говориться у заяві «Руха».