16 квітня 2023 11:05

"Він тягнув на собі команду". Журналіст порівняв Шевченка та Ярмоленка у контексті найкращого гравця в історії збірної України

Відомий журналіст Михайло Співаковський розповів, кого він вважає найкращим гравцем в історії національної збірної України: Андрія Шевченка чи Андрія Ярмоленка.

Михайло Співаковський зробив свій вибір між Андрієм Шевченком та Андрієм Ярмоленком у контексті найкращого гравця в історії збірної України.

Журналіст вважає, що не зовсім коректно порівнювати даних виконавців за статистикою.

Співаковський підкреслив, що Шевченко все ж більше забив голів у фінальних стадіях міжнародних турнірів, ніж Ярмоленко (чотири проти двох).

«Чесно кажучи, я не бачу сенсу порівнювати їхню статистику. Це все-таки гравці різних амплуа і в кожного з них було різне оточення.

У Ярмоленка було три Євро. У Шевченка тільки по одному чемпіонату світу та Європи. На Мундіаль він приїхав готовим на 30-40 відсотків. Незадовго до турніру він отримав важку травму. Йому було дуже складно, але він забив свої два голи. Він забив і свої два голи на Євро, коли йому було майже 36».

Співаковський у підсумку віддав перевагу Шевченку. На його погляд, вплив того на гру команду був більшим за роки виступів у синьо-жовтій футболці.

«Я б поставив Шевченка на перше місце. Він у купі відбіркових циклів із 20 років уже забивав і тягнув на собі команду. Так, під нього в збірній була заточена гра. Але Шевченко був тим гравцем, під якого можна і потрібно було заточувати цю гру», - сказав журналіст у подкасті телеграм-каналу ТаТоТаке.