14 квітня 2023 20:09

Юрій ВЕРНИДУБ: "Зараз знову скажуть: "Вернидуб спекулює війною". Та нічого не спекулюю. Просто одні життя кладуть, а інші відпочивають"

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб прокоментував поразку в матчі з «Минаєм» (0:1), де головним арбітром був Денис Шурман.


- Я не буду коментувати нічого. Тому що дійсно емоційний матч. Те, що «Минай» забив гол - класно, нема питань. Але те, що далі після цього продовжувалося, особливо другий тайм - навіть не хочу коментувати. Бо це не футбол, це вже щось таке. Знаєте, у цей час, коли… Зараз знову скажуть: «Вернидуб спекулює війною». Та я нічого не спекулюю. Просто одні люди щось роблять. Не те, що щось, а захищають, свої життя кладуть. А інші просто відпочивають. І ви знаєте, на чию адресу я це говорю. Це наше життя, бог є - він розсудить.


Не хочеться нічого коментувати, особливо в той момент, коли пенальті. Якщо вже це не пенальті - я не знаю, яким повинен бути пенальті, і що таке пенальті. Коли людина розбігається, двома руками врізається у гравця, у спину, зносить його - і він говорить грати? Вибачте, у мене навіть немає ніяких можливостей щось прокоментувати. Не хочу нічого коментувати.


Хай ці три очки пішли в скарбничку «Минаю». А ми будемо рухатися далі, ще 9 турів. У нас в останніх матчах то вилучення, то пенальті в наші ворота, то ще щось. Таке враження, що «Кривбас» комусь перейшов дорогу. Нас дуже люблять і не хочуть, щоб ми якомога вище підіймалися. Але нічого, ми цей шлях пройдемо. Дорогу подужає той, хто йде, як кажуть. Будемо йти далі.


- Психологічне відновлення, напевно, важче, ніж фізичне, після таких матчів?


- Та ну яке відновлення? Треба брати, я ж тобі говорю, відро валідолу, валер’янки, б###ь, біля себе ставити. Дивишся на це, це просто… Чи вони не вміють судити зовсім? Чи це якісь інші моменти? Я не знаю. Ну не можуть всі вміти судити. Ну не можуть всі. Ми граємо у Львові зі «Львовом» - нас хотіли затоптати, але ми витримали, 2:2 зіграли. Граємо з «Вересом» - нас просто втоптують, але ми витримали. Це ж не може так від матчу. Десь є емоції, десь є психологічний стан хлопців, вони також люди. Але коли тебе від матчу до матчу б’ють, б’ють, б’ють - це нікуди не годиться. Це дуже тяжко. Нічого, відновимося, час є, наступний матч вдома, будемо готуватися до гри з «Чорноморцем», - сказав Вернидуб.