14 квітня 2023 12:32

"Барса" може активувати новий важіль задля реєстрації Гаві. Також хочуть позбавитися Альби, якщо він відмовиться знизити зарплату

"Барселона" шукає варіанти, які дозволять зареєструвати Гаві в основній команді.

Як повідомляє Mundo Deportivo, керівництво каталонського клубу працює над створенням економічного плану, який дозволить підвищити якість складу наступного сезону. Президент Жоан Лапорта разом із радою директорів, віце-президентом з економічних питань Едуардом Ромеу та директором клубу Матеу Алемані працюють над створенням плану, який дозволить «Барсі» вписатися у вимоги фінансового фейр-плей.


Якщо Барселоні не вдасться його розробити, то влітку вона втратить Гаві, реєстрацію професійного контракту якого було скасовано. Через це іспанець може стати вільним агентом після закінчення сезону. Зараз Гаві знову перебуває в «Барсі» як гравець молодіжки.


Щоб уникнути відходу Гаві, а також зареєструвати Рональда Араухо, Серджі Роберто та Маркоса Алонсо, контракти з якими продовжили раніше, та підписати новачків.

"Барселона" планує знизити зарплатну відомість завдяки догляду гравців, зарплати яких не відповідають фінансовим можливостям клубу. Наприклад, якщо Серджі Бускетс погодиться продовжити контракт, його зарплата буде істотно знижена. Крім того, Барса хоче, щоб на зниження зарплати пішов Жорді Альба, контракт якого розрахований до літа 2024 року. Якщо захисник відмовиться, то «Барса» спробує позбутися його.


Також у "Барселоні" розглядають варіант активації ще одного економічного важеля - продаж 24% акцій компанії Barça Studios. Це може принести клубу ще 100 млн. євро.


Минулого літа «Барса» продавала активи задля реєстрації новачків. Клуб вже розлучився з 24,5% акцій Barça Studios за 100 млн євро, а також продав 25% телеправ у Ла Лізі та 24,5% акцій Barça Studios.