13 квітня 2023 15:31

Джеймі Каррагер - про гру Чілвелла та Кукурельї: "Родріго швидкий, як блискавка - єврокубки це не АПЛ"

Екс-гравець "Ліверпуля" і збірної Англії Джеймі Каррагер в ефірі CBS Sports розкритикував захисників "Челсі" за гру в матчі з "Реалом". Нагадаємо, у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів мадридський "Реал" обіграв "Челсі" з рахунком 2:0. На 59-й хвилині захисник "Челсі" Бен Чілвелл отримав пряму червону картку за фол останньої надії на Родріго.


- Матчі в єврокубках відрізняються від ігор у Прем'єр-лізі. Іноді гра йде повільно - майже як у благодійних матчах! Подивіться, які всі повільні. Для мене це і є європейський футбол - те, як мадридський "Реал" змінює темп цієї гри. Усі ніби завмерли, зайнявши свої позиції, а потім Родріго робить свій хід. Не встигнете озирнутися, і бац - темп гри раптово прискорюється!

Подивіться на положення тіла Родріго порівняно з Кукурельєю. Він вже біжить вперед, Кукурелья все ще не змінив положення корпусу, щоб бігти назад, а неподалік перебував Бен Чілвелл. Коли один із центральних захисників вступає в боротьбу, фланговий захисник повинен заповнити цей простір.

Захисникам проти швидкісних гравців не можна робити все, що заманеться. Хочеться грати більш щільно й агресивно, але варто пам'ятати, проти кого ви граєте. Родріго швидкий, як блискавка, тож не можна грати з ним впритул. Кукурелья залишає собі пару ярдів - і це нормально, - але його проблема в тому, що він не реагує! Коли м'яч летить і Родріго розвертається, Кукурелья застигає на місці. Він не змінив темп гри і розумів, що відбувається.