12 квітня 2023 19:34

Антоніо Кассано: "Моурінью хотів бути Гвардіолою, але не стане ним навіть у мріях"

Колишній гравець збірної Італії Антоніо Кассано знову розкритикував Жозе Моурінью.


«Рома» програє або перемагає, але показує завжди однаковий футбол. Не роблять і трьох пасів. На 7-й хвилині Дібала забиває, все, для «Роми» гра закінчена. Римляни дуже добре грають у захисті, але ставлять для цього три автобуси. Вони не грають у футбол, як і їхній тренер. Він же феномен, хотів би бути Гвардіолою, але не стане ним навіть у мріях. І «Рома» грає у футбол 20-річної давнини.


Можу присягнутися чим завгодно, що за свою 18-річну кар’єру ні з Ліваєю, ні з якимось іншим гравцем я ніколи не сварився. Я кидав телевізор у керівників клубу, сварився з ким завгодно з них.


Моурінью сказав правду, що я ніколи нічого не вигравав з «Ромою», «Інтером» та «Реалом». Я пішов у «Рому», а не в «Ювентус», бо для мене футбол завжди був любов’ю, пристрастю та веселощами. Якби хотів легко перемагати - пішов би у «Ювентус». Підіть і запитайте Тотті, Де Россі та Конті, що робив Кассано протягом п’яти років. Він змусив всіх насолоджуватися тим, що фанати «Роми» божевільні, вони за це мене люблять.


Жозе виграв з «Ромою» трофей, може здобути ще титули. Але він створює безлад у клубі, катастрофу, гравці хочуть йти звідти. Я нічого не виграв в «Інтері» й не хотів нічого вигравати, мене не цікавлять титули, завжди грав, щоб розважити фанів. Моурінью виграв трофеї, показуючи негарний футбол, він поганий тренер. Він може бути ілюзіоністом зі змією, продавати дим. Але люди не дурні, вони розуміють, що він поганий тренер. Йому просто пощастило тренувати чемпіонів.


Моурінью сказав про мій піджак у «Реалі», але забув, що в мене ще був годинник та каблучки. Мене там називали пухким. Так, я був товстим, але мені було 23 роки, я грав у «галактікос», тому був феноменом. Я не продаю себе, облизуючи свою дупу. Створював проблеми у клубі, не грав лише через свої помилки. Моурінью відправили туди, тому що він грав у жахливий футбол, знаю від людей там. Тільки бійки та неприємності.


Міхельс та Саккі виграли менше, ніж Моурінью, але залишили слід у футболі. Коли Жозе завершить кар’єру - всім буде чхати на нього. Лишить після себе лише згадки про конфлікти. Ніколи не говорив погано про Моурінью як людину, лише як тренера. Коли бачу його команди, мені стає соромно, дивлюся антифутбол», - сказав Кассано для Bobo TV.