12 квітня 2023 16:09
1

Вольова перемога "Шахтаря" над ФК "Львів": Келсі забив переможний гол на п'ятій компенсованій хвилині

Фото - ua.depositphotos.com


Шахтар здобув вольову перемогу над ФК Львів у перенесеному виїзному матчі шостого туру української Прем'єр-ліги, що відбувся сьогодні на «Арені Львів» (2:1).

Поєдинок мав пройти у жовтні, але був перенесений на прохання донецького клубу через участь «гірників» у груповому турнірі Ліги чемпіонів.


Андрій Тотовицький вперше цього сезону вийшов у стартовому складі Шахтаря.


Донеччани активніше розпочали матч, але довго не могли створити реальних гольових моментів біля воріт ФК Львів, який добре оборонявся.


У середині першого тайму півзахисник Шахтаря Дмитро Криськів у зіткненні з Максимом Грисьо отримав травму та залишив поле на ношах. На заміну вийшов Олег Очеретько.

На 56-й хвилині матчу ФК Львів несподівано вийшов уперед – після прострілу Ярослава Богунова з правого флангу грузинський захисник «гірників» Георгій Гочолеішвілі зрізав головою м'яч у свої ворота.


Через п'ять хвилин хавбек донецької команди Георгій Судаков сильно пробив із дальньої дистанції, м'яч зрикошетував від Грисьо і влетів у сітку воріт голкіпера львів'ян Валерія Юрчука.


На п'ятій компенсованій хвилині Шахтар вирвав перемогу завдяки голу Кевіна Келсі, який замкнув головою скидку Данила Сікана.


У другому таймі у складі Шахтаря на заміну вийшов форвард Андрій Борячук, який зіграв за донецьку команду вперше цього сезону.


Шахтар провів 20 матчів, набрав 49 очок і посідає перше місце в українській Прем'єр-лізі. ФК Львів зіграв стільки ж поєдинків, має в активі 13 залікових пунктів та замикає турнірну таблицю.


Шахтар та ФК Львів знову зустрінуться у неділю, 16 квітня. Номінально домашній матч донецької команди в рамках 21 туру УПЛ також пройде на «Арені Львів».


Львів — Шахтар 1:2


Голи: Гочолеішвілі, 56 (авт.) — Судаков, 61, Келсі, 90+5


Львів: Юрчук — Грисьо, Габріель, Дитятьєв, Кузик — Алібеков (Никитюк, 84) — Мильченко, Бєляєв, Свржняк (Мишенко, 67) — Бугай (Сасовський, 78), Богунов.


Шахтар: Трубін — Гочолеішвілі, Матвієнко, Ракицький,Топалов — Судаков, Степаненко, Бондаренко — Криськів (Очеретько, 27, Келсі, 71), Траоре (Сікан, 82), Тотовицький (Борячук, 83).


Попередження: Степаненко, Матвієнко




На п'ятій компенсованій при чотирьох доданих. І зразу ж після голу фінальний свисток. Цікаво, якби і далі не забили, скільки б тривав матч?