11 квітня 2023 21:25

Журналіст про гру Циганкова з "Барселоною": "Статистично Віктор зіграв найсильніший матч сезону i показав повну готовність до ігор такого рівня"

Журналіст "ТаТоТаке" Михайло Співаковський висловився б грі Віктора Циганкова за "Жирону" у матчі з "Барселоною".


Про Циганкова. Статистично Віктор зіграв найсильніший матч сезону. Без жартів. Найкраща ефективність дій – 70% (37/26). Найкращий показник у дуелях – 67% (9/6). Інша річ, що самих дій було не так багато.


Жирона володіла м'ячем всього 42%, м'яч у неї тримався погано (3,7 передач за володіння). Віктор перебував у дуже широкій позиції і не був глобально залучений у атакуючій грі.


Разом з тим, йому довелося не тільки стежити за ривками Балді (гравця з мільярдною клаусулою), а й ситуативно грати із Фаті. Навантаження без м'яча лягло велике.


Циганков - як здається, несподівано для самого себе – закінчував матч ліворуч. Раніше такого досвіду у Жироні не було, але, певне, Мічел дивився матчі збірної України. Роберто пояснив це так: «За своїм основним профайлом і Вітя, і Тоні Вілла, і Коуту, і Рікельме - праві вінгери. Треба було вже міняти Тоні Віллу. Коуту там діяти не готовий».


Висновок: Циганков показав повну готовність до ігор такого рівня. Інтелект, збереження м'яча у мертвих ситуаціях, баланс гри на оборону та хороша фізика. Так його замінили на 71-й хвилині, але у другому таймі Віктор зробив кілька відмінних ривків без м'яча (шкода, цього не оцінив Кастельянос).


Переконаний, що тренери збірної зробили помилку, залишивши Циганкова на лавці в Лондоні".