10 квітня 2023 08:31

Едін Терзич – новий рекордсмен дортмундської "Боруссії"

Обігравши в минулому турі Бундесліги міцний берлінський "Уніон", футболісти дортмундської "Боруссії" не просто залишаються в перегонах за чемпіонський титул, а й зробили гарний подарунок своєму головному тренеру Едіну Терзичу, для якого цей матч став ювілейним - 50-м на чолі "чорно-жовтих". І тепер саме 40-річний Терзич – новий рекордсмен клубу за кількістю перемог, здобутих на чолі команди за цей часовий проміжок, повідомляє Get German Football News. 32 перемоги Терзича – не просто новий рекорд, а самостійне унікальне досягнення: наприклад, Юрген Клопп у перших 50-ти матчах здобув лише 22 перемоги, гірші показники й у Томаса Тухеля.


Це вже друге пришестя Терзича на посаду головного тренера дортмундців – після звільнення Люсьєна Фавра в грудні 2020 року, саме Едін допрацьовував сезон 2020-21, здобувши 14 перемог, причому закінчила чемпіонат "Боруссія" семиматчевою переможною серією, а також завоювала Кубок Німеччини. Однак навіть ці досягнення не допомогли Терзичу стати повноцінним головним тренером: клубне керівництво обрало варіант запросити Марко Розе з гладбахської "Боруссії". І лише коли Розе не виправдав очікувань – повернувся Терзич.


18 перемог у 27 матчах у Бундеслізі поточного сезону зберігають шанси "Боруссії" на перше за останні десять років чемпіонство – від "Баварії" дортмундці відстають лише на два очки, але підопічні Едіна Терзича вже завершили свою єврокампанію, програли "РБ Лейпциг" у чвертьфіналі Кубка Німеччини, та можуть зосередитися лише на чемпіонаті. Де 40-річний фахівець, який 2023 року програв у Бундеслізі тільки "Баварії", планує повторити семиматчеву переможну серію часів своєї першої тренерської каденції. Утім, навіть якщо "Боруссія" зрештою залишиться другою - у Терзича вже є одне рекордне досягнення, яке навряд чи хтось зможе побити в осяжному майбутньому.