5 квітня 2023 16:44

У "Динамо" розповіли про конкуренцію з "Рухом" у юнацькому футболі

Олександр Іщенко, керівник Академії «Динамо», розповів про те, як кияни конкурують з «Рухом» у юнацькому чемпіонаті України.


– Юнацька команда «Динамо» три роки не була чемпіоном. В цьому сезоні є відставання від «Руха». Як ви оціните виступи команди Ігоря Костюка?
– Тут не можна однозначно сказати. Двічі за цей час чемпіонат не був дограний: спочатку через ковід, а потім війну. «Шахтар» у позаминулому сезоні випередив нас тільки за додатковими показниками.

Дуже добре, що з'явився такий суперник, як «Рух». На заході та в центрі країни вони активно проводять селекцію. Григорій Козловський побудував чудову базу. Набрали молодих тренерів, які «пашуть». Це дало результати. Хлопці йдуть туди. Там хороший колектив, хороша аура, хороша методологія. Це суперник, гідний поваги. Конкуренція нікому не була зайвою.

Я відкрию таємницю. В червні-липні плануємо провести Кубок виклику чотирма віковими групами проти «Руху». Ми готові прийняти виклик. Після Кубка ДЮФЛ та повернення наших команд з Кельна ми готові провести ці спаринги. Для тренерів це будуть дуже корисні матчі. Ми побачимо реальне співвідношення сил в юнацькому футболі.