3 квітня 2023 17:17

Віктор Вацко – про перенесення матчу "Львів" - "Шахтар": "Не вистачає хліб з сіллю в центральному колі поставити та розступитися від власних воріт"

Коментатор Віктор Вацко відреагував на перенесення матчу «Шахтаря» та «Львова» першого кола УПЛ на 12-13 квітня.


«Шахтар» свій матч проти «Львова» переніс з дати, який визначив справедливий сліпий жереб, коли йому грати було невигідно, на дату, коли «Шахтареві» грати буде вигідно.


Аутсайдери використовують багато футбольних хитрощів – поле не поливають, щоб м’яч повільніше ходив, розміткою зменшують розміри поля до мінімально допустимих. У суперника ж кращі, якісніші та швидші футболісти, які розтягнувши оборону краще використають вільний простір.

Що робить «Львів»? Погоджується перенести матч проти «Шахтаря» з «не фонтанного» газону стадіону «Скіф» на якісний газон «Арени Львів». Звісно ж, за кошти «Шахтаря», який платить. Щоб технічні футболісти «Шахтаря» не мучились на стадіоні «Скіф», а кайфували від футболу на хорошому полі.


«Львів» все робить не для свого результату, а для комфорту суперника. І це в ситуації, коли восени вони взагалі могли отримати «Шахтар» втомленим між матчами Ліги чемпіонів та переїздами. Ось така гостинність від керівництва. Не вистачає тепер тільки хліб з сіллю в центральному колі поставити та всією командою просто розступитися подалі від власних воріт, нехай той багатостраждальний Траоре хоч у порожні заб’є пару м’ячів, якщо зможе.

Захоплююся офісом «Шахтаря», його наполегливості, здатності вирішувати довкола футбольні ситуації на користь своєї команди. І порівняйте, як це робить офіс «Львова».


І єдине, що в цій ситуації нелогічне – це позиція УПЛ. Так, ліга абстрагується від відповідальності за перенесення матчів. Так, в регламенті прописано, що все це повинно відбуватися за згодою двох клубів. Але таке формулювання питання мене бісить найбільше. Одне з найголовніших завдань ліги, яка об’єднує 16 клубів – створювати однакові умови для всіх. Хоча з іншого боку, всі ж, об кого ці сильні та впливові витирають ноги – мовчать, всіх все влаштовує. Подобається бути «терпілами»? Будьте», – сказав Вацко.