28 березня 2023 16:53

Мерсон про Сака: "Він не забиває хет-трики командам із дна таблиці, а вирішує результат великих матчів"

Пол Мерсон відзначив прогрес Букайо Сака.


«Сака – важливий гравець, він здатний вирішувати результати великих матчів. Він не той гравець, який забиває хет-трик команді зі дна таблиці чи сьомий гол під час перемоги з рахунком 7:0. В «Арсеналі» він відкриває рахунок або зрівнює його, забиває переможні голи, віддає вирішальні гольові передачі. Таких гравців, як він, не так багато.

Є гравці, які роблять багато, але не вирішують у найважливішій частині матчу, а Сака робить це щотижня.

Він надзвичайно спокійний. Йому всього 21 рік, і від нього ще багато чого очікується. Він не покаже свій найкращий футбол до моменту, коли йому виповниться 26, 27 чи 28 років. Через позицію, на якій він грає, на якомусь етапі йому буде складніше. У міру того, як він стане відомішим, суперники приділятимуть йому більше уваги. Команди намагатимуться не дати йому отримати м'яч і з подвійною силою стримуватимуть його. Щоб боротися з цим, йому доведеться змінити свій стиль гри, але має достатньо темпераменту, щоб впоратися з цим.

Він просто любить футбол. Все, чого він хоче, це грати, і він робить це з усмішкою на обличчі. Він має все, щоб досягти всього, чого він хоче», – написав колишній півзахисник «Арсеналу» в колонці для Sky Sports.