22 березня 2023 10:23

Тебас про справу Негрейри: "Найбільша проблема в історії іспанського футболу. Лапорту повинні прибрати з ради директорів федерації"

Президент Ла Ліги закликав вжити жорстких заходів щодо Жоана Лапорти.


«Справа Негрейри – найбільша проблема історії іспанського футболу. І «Барселони» також.

Все це затягнеться. Ми підготували всі документи і направили до прокуратури, повідомили про те, що відбувається в УЄФА. Ми хочемо, щоб ситуація прояснилася.

Лише думка про те, що можна вплинути на результати, вже є кримінальним злочином. Наш обов'язок – все прояснити. Нам байдуже, хто винен: «Барселона» чи інший клуб. Бездіяльність завдасть нашій репутації більшої шкоди.

Я не спілкувався із Лапортою. Він повинен порозумітися перед усім футбольним світом, перед членами клубу, рештою клубів, а не лише президентом Ла Ліги. Через півтори години після публікації новин "Барса" випустила прес-реліз, в якому заявила, що всі клуби роблять щось подібне. Це важко пояснити.

Глава Королівської іспанської футбольної федерації сам має прибрати Лапорту з ради директорів. Лапорта – голова клубу, причетного до виплат віце-президенту суддівського комітету протягом 20 років. Рада директорів призначається Рубіалесом, думаю, вона має відправити Лапорту у відставку», – сказав Хав'єр Тебас.