21 березня 2023 23:38

Златан Ібрагімович: "Сказав команді: "Навіть коли вам буде близько 40 років - будете боятися перестати грати"

Нападник «Мілана» Златан Ібрагімович поділився думками про виступи на професійному рівні у 41 рік.


- Залишити «Мілан» після скудетто - було б надто легко. Мене не влаштовував би такий фінал. Я тут, щоб змінити ситуацію. Якби це було не так - мене б тут не було. Не хочу говорити про свій вік. Мені ще потрібно багато зробити. Хочу показати всім, хто сприймав мене як гравця на спаді, що вони були неправі. Мені робили три операції за останні 14 місяців. Був момент, коли коліно не покращувалося, я був у тунелі, не бачив світла. Потім, нарешті, все почало налагоджуватися на краще.


- І ви ніколи не думали здатися?


- Ніколи. Я не здаюся. Виклики дають мені адреналін. Навіть ви, журналісти, з юності про мене писали та говорили, що я занадто різний, сумбурний, егоцентричний. Всяке таке. Ви допомогли мені й досі це робите. У мене завжди є бажання показати тим, хто сумнівається, що вони неправі.

- І продовжуєте бити рекорди.


- Мене відзначили як найстаршого автора голу «Мілана» в Серії А. Але мені не треба рекорди, які поб’ю через вік. Хочу їх бити, бо це те - заради чого граю. Але завжди ці питання про мій вік.


- Ну, вам 41 рік, ви в збірній, тому такі питання - це нормально.


- Коли вечеряв з командою, сказав хлопцям: «Ви думаєте, що я дурний, якщо ще разом з вами в такому віці. Але ви побачите, як летить час, як летить життя. Навіть коли вам буде близько 40 років - будете боятися перестати грати. Ви майже панікуєте. Тож я кажу вам: насолоджуйтесь і цінуйте те, що відчуваєте».