12 березня 2023 10:35

"Мудрик розглядається як майбутнє "Челсі": в Англії назвали жертву українця у лондонському клубі

У матчі 27-го туру англійської Прем'єр-ліги Челсі на виїзді обіграв Лестер (3:1), а півзахисник «аристократів» Михайло Мудрик відзначився першою результативною дією.


На 75-й хвилині Мудрик забив свій дебютний гол за Челсі, але арбітр глянув на ВАР і скасував взяття воріт, зафіксувавши офсайд в українця. За три хвилини Мудрик віддав передачу на Ковачича, який забив третій гол «аристократів».

Челсі виграв три гри за тиждень і забив три голи у грі вперше з жовтня. Перемога над Лестером стала першою перемогою на виїзді з жовтня.

Видання Football London детально проаналізувало гру Мудрика у поєдинку проти Лестера.

«Мудрик не виходив на поле майже місяць, і тут він був чудовий. Його перший гол за клуб було скасовано, незважаючи на блискуче святкування перед уболівальниками. Однак його рух до воріт при переході до штрафного майданчика був постійною загрозою, він привносив у гру більше, ніж просто дриблінг».


Стиль гри Мудрика не здається придатним для схеми 3-4-3, проте головний тренер Челсі Грем Поттер поставив крапку у цьому питанні.

Мудрик часто займав центральні зони, часто відходив у глибину, щоб зіграти в пас, особливо після того, як Челсі відбирав м'яч у півзахисті та швидко йшов уперед.

Через нестачу ігрового часу для українця, який у середині тижня залишився на лаві запасних у матчі з дортмундською Боруссією (2:0), а Крістіана Пулішича було обрано як заміну Мудрика, Поттеру довелося вирішувати питання з його ігровим часом.

«Звичайно, кожен гравець хоче грати, і важливо, щоб гравці грали, щоб удосконалюватися, я думаю, це факт», - пояснив Поттер перед грою.

Саме Мудрик отримав перевагу над Пулішичем. Американець вийшов на поле у другому таймі, коли Поттер змінив схему, щоб довести гру до кінця – ще одне тактичне рішення, яке дало свої плоди.

Пулішич раніше використовувався у трійці нападу, граючи 10-го номера, тоді як для Мудрика це нова роль. Це може бути показовим вибором.

«Вибір, який зробив Поттер, а також те, що Мудрик швидше і розглядається як майбутнє, на відміну від Пулішича, який має попереду невизначений період, означає, що їх протистояння продовжиться», - пише Football London.

Видання резюмує, що Челсі хотів би, щоб Пулішич справив досить сильне враження, щоб підняти свою ціну на ринку або поставив перед клубом серйозну дилему з приводу його місця в команді.

Мудрик провів у складі Челсі сім матчів, у яких відзначився однією результативною передачею. У наступному матчі Челсі зіграє проти Евертона Віталія Миколенка 18 березня.