11 березня 2023 12:35

Дешам про поведінку аргентинців після фіналу ЧС-2022: "Неприпустимі вчинки та ставлення, поваги не було. Деякі ситуації зайшли надто далеко"

Дідьє Дешам незадоволений поведінкою гравців збірної Аргентини після фіналу ЧС-2022.


Американська команда виграла турнір, у вирішальному матчі обігравши збірну Франції (3:3, пен. 4:2).


Про турнір

«Мені дуже сподобалося, як показала себе збірна Франції. Ми з моїм штабом відразу відчули, що ця команда має реальну силу, незважаючи на негативні у ЗМІ. та прокляття навколо чинних чемпіонів світу.

Замінами [у фіналі] я хотів щось змінити. Деякі казали, що ми були гарні лише з 80-ї хвилини, це перебільшено. І тим більше не реальність. Чи знаєте ви, як довго тривав фінал – 142 хвилини! Усього нас не було у грі 70 хвилин, а не весь матч».

Про те, що серія пенальті – це лотерея


«У цьому є частка везіння, удачі, я поважаю думку кожного. Провести спеціальне тренування пенальті, без глядачів та тиску? Чому б і ні. Контекст фіналу чемпіонату світу змінює все. Очевидно, що пенальті проти Аргентини били не ті п'ять гравців, які, як я планував спочатку, це робитимуть.


Про поведінку Аргентинців після перемоги


«Неприпустимі вчинки та ставлення. Я не проти, нехай вони стрибають по дахах, радіють, але поваги до нас не було. Ніхто цього не заслуговує, особливо Кіліан. Після цього були вибачення... Деякі ситуації зайшли надто далеко», – сказав головний тренер збірної Франції в інтерв'ю Figaro.