11 березня 2023 08:40

Дешам розповів свою версію відходу Бензема зі збірної Франції перед початком чемпіонату світу

Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам вперше розповів свою версію того, чому нападник мадридського «Реалу» Карім Бензема залишив розташування національної команди перед стартом чемпіонату світу 2022 року в Катарі.


«Я втратив чергового дуже важливого гравця. Я маю розповісти про це. Карім засмучений, тому що цей чемпіонат світу багато важив для нього. Він сказав мені, що він мертвий. Діагноз, поставлений нашим лікарем, збігався з тим, що йому поставили в Мадриді. У кращому випадку він міг повернутися до тренувань не раніше ніж 10 грудня. Він написав у соціальних мережах, що розчарований тим, що йому довелося змиритися з відходом, виправдовуючи це турботою про команду. Ми пробули разом із ним хвилин двадцять. Коли я йшов від нього, я сказав: «Карим, не поспішай». Коли я прокинувся, він уже виїхав. Це його рішення, я його розумію та поважаю. Він підтвердив своє рішення завершити міжнародну кар'єру. Не питайте мене чому. Розповідати чи ні про причини – його право», – наводить слова Дешама Le Parisien.


Нагадаємо, Бензема був включений до заявки збірної Франції на чемпіонат світу 2022 року, але покинув розташування команди перед стартом турніру. Офіційна версія – травма. Сам футболіст пояснював свій відхід тим, що вирішив поступитися місцем тому, хто більше допоможе національній команді. За чутками, між Дешамом та Бензема виник конфлікт. Сам форвард «Реала» відписався у соціальних мережах від більшості партнерів зі збірної Франції.