5 березня 2023 13:47

Дмитро РІЗНИК: "Дуже важко, коли дитина в тебе народилася 23 лютого, а 24 вночі все почалося"

Воротар «Шахтаря» Дмитро Різник у розмові з репортеркою Tribuna.com Іриною Козюпою розповів про свою сім’ю.


– Якщо чесно, то в такій ситуації дуже тяжко, коли дитина у тебе народилась 23 лютого, а 24-го вночі все почалось. Був маленький хаос. Дякую нашим Збройним силам, волонтерам, медикам і всім, хто допомагає у цій війні, за те, що зараз ми можемо просто жити, а не кудись тікати. Дякую їм, що захистили нашу країну.


Діти – вони завжди смішні, коли підростають. Звичайно, важко, коли треба прокидатись і готувати їсти вночі, але це приємні клопоти, які не можна забути.


– Ваш брат в ЗСУ. Як у нього справи?

– Спілкуємось, коли є зв’язок. А так – тяжко. На війні легко не буває. Дуже переживаю за нього, але він сам зробив свій вибір, сам пішов. У такій ситуації більше шкода батьків.


– Як вони все переносять?


– Мама – дуже тяжко. Кожен день молиться, дуже сильно переживає за нього.


– У «Трендеці» ви розповіли свою історію – практично виросли самі, адже батьки і брат працювали за кордоном. Зараз вони пишаються вами?

– Я трохи ранувато пішов у доросле життя, але може це й плюс для мене, бо більше проявилась самостійність. Я сам можу все зробити. Дуже дякую їм за те, що вони дали мені все, що було потрібно на той момент. Так, вони пожертвували часом, який могли провести зі мною, але, з іншого боку, вони дали мені все, що було потрібно.


– Коли у батьків не вистачає часу на дитину, потім вони відіграються на онуках. Це про вашу родину?


– Зараз – так. Мої батьки і батьки дружини багато часу приділяють онуку, а не так, як нам, - сказав Різник.