28 лютого 2023 22:35

Ігор ЙОВИЧЕВИЧ: "Матч видався таким, яким ми хотіли його бачити"

Головний тренер донецкого «Шахтаря» Ігор Йовічевіч дав оцінку перемозі команди над «Минаєм» (4:1) у відкладеному матчі 9-го тура української Прем’єр-ліги.


«Чемпіонат – головний пріоритет для нас, бо без вдалих виступів у чемпіонаті не буде єврокубків. Важливо, щоб наступні матчі завершувалися так само, як з «Минаєм», адже це дасть змогу знову грати у єврокубках. Сьогодні матч видався таким, яким ми хотіли його бачити: агресивно виявити себе на старті, щоб спрямувати гру в потрібне нам русло.


Ми діяли проти непростого суперника, хоча результат і переконливий, але я б не сказав, що ми мали легку прогулянку. Моментів було достатньо, щоб рахунок був іще більшим. Але «Минай» у першому таймі показав, що в контратаках вони можуть загострювати гру з будь-яким суперником. Дуже важливі три очки, тому що ми зменшили відставання від «Дніпра-1». Зараз розпочинається надцікаве друге коло, де кожен поєдинок буде дуже відповідальним і ти не матимеш права на помилку. Ми готові і хочемо продовжувати в тому ж дусі, хоча ще є і єврокубкові матчі. Тільки час покаже, де ми будемо, але команда готова як ментально, так і фізично.


«Мар’ян Швед? За останньою інформацією він ще два дні попрацює індивідуально і долучиться до загальної групи. Для нас дуже важливо мати такого футболіста в обоймі. Криськів теж завтра ще має попрацювати індивідуально, а потім приєднається до команди.


Гра Юхима Коноплі? Конопля стабільно грає на своїй позиції, він уже знає вимоги і впевнено почувається. Ви бачите, що в кожній грі Юхим ефективний, адже заробив два пенальті.


Чи ще слід очікувати трансферів? Це запитання до Даріо Срни, адже він цим займається. Ще один день, тому очікуйте на новини.


Головне, що зараз гравці доповнюють один одного на полі, а це надихає і мотивує мене. Сьогодні був дуже хороший робочий день, бо відношення було на рівні. Результат став відображенням: голи, помножені на якість, приносять результат».