27 лютого 2023 09:14

Віктор ЛЕОНЕНКО: "Коноплянка у збірній? Я б це питання поставив ФБР чи ЦРУ"

Екс-динамівець Віктор Леоненко відповів на запитання щодо можливого повернення Євгена Коноплянки до збірної України.


– Як сприйняли інсайд, що Коноплянка може повернутись до збірної України?


- А що тебе вражає? Вони ж обоє з Дніпра! Що там [у національній збірній України] робить Ротань загалом? Може, у нас із Другої ліги брати почнуть тренерів? Чому до цього дійшло взагалі? Може, Байден приїжджав до Коноплянки домовлятися? (сміється, ‒ прим. FanDay).


– Що думаєте про виступи Коноплянки у Краковії?


- Я б це питання поставив ФБР або ЦРУ (сміється, – прим. FanDay). Ось так і напишіть. Ось як Ротань бере його, якщо його ніхто не бачив?


- Чим може бути корисним 33-річний ветеран збірної?


- Загалом, до збірної треба потрапляти, а не брати туди. Ти ж розумієш, що виглядає безглуздо, що гравець збірної мало грає в клубах. Але ж це Женя!


– Коно здатний конкурувати на одному рівні із Мудриком, Зубковим, Петряком?


- Думаю що ні. Там Мудрик та Циганков. Ну, який Коноплянка? Навіть якщо всі на ковід раптово захворіють, він і близько туди потрапляти не може. Ліворуч люди є. Праворуч грати він не може. Я не розумію, що він має робити у тій збірній.

– Навіщо взагалі Коно збірної – це варіант на 90 хвилин чи вдалий вихід на заміну?

- Його ж ніхто не бачив, у якій він формі. У якому чемпіонаті грає. У нас люди не вміють аналізувати.


- Виклик у збірну допоміг би Жені перепустити кар'єру?


- Я думав, що Коноплянка заграє у Шахтарі. Там забирати не треба? Техніка є, бери і чуди, що віталося. Він навіть там не зміг зіграти. Хоча чемпіоном України став. Він у нас був зіркою, а чемпіоном став у 30 років, коли вже швидкість втратив.


– Поява Коноплянки у збірній підвищує шанси Ракицького?


– Ракицький не підходить. Ти подивися, хто на його місці грає. Йому треба бути вільним, як блондину в Арсеналі. Тоді Ракицький потрібний, а в нас треба відбирати. Нам не завжди балканці траплятимуться.

- Хто ще із забутих персонажів на вашу думку міг би допомогти збірній? Буяльський? Ковалець? Хтось ще?

- Вгадувати нема сенсу. Я порекомендував би Ротаню Шевчука взяти. Цей хоч бігати буде дохрiна (сміється, – прим. FanDay). Ковалець завжди травмований.