18 лютого 2023 14:07

У Бельгії ухвалили закони про заборону реклами букмекерів. Це вплине на клуби та фанатів

Уряд Бельгії схвалив ухвалення законів про поступову заборону реклами букмекерських контор та азартних ігор. Про це повідомляє HLN.


З 1 липня 2023 року діятиме заборона на рекламу азартних ігор на телебаченні, радіо. Також заборонено рекламувати букмекерів у будь-якому відео-контенті. З 1 січня 2025 року буде заборонено рекламувати букмекерів на футбольних стадіонах, а клуби не зможуть розміщувати логотипи букмекерських контор на лицьовій стороні футболок. На джерсі дозволено буде наносити лише логотип та назву компанії без рекламних слоганів. З 1 січня 2028 року буде запроваджено повну заборону про рекламу азартних ігор та букмекерів.

За оцінками експертів через ці закони, бельгійські футбольні клуби втратять близько 13% від усіх своїх доходів. 16 з 18 команд вищого дивізіону Бельгії мають спонсора, який є букмекерською конторою. Також заборона на рекламу букмекерів обіцяє вплинути на бельгійських телеглядачів, оскільки безкоштовний перегляд матчів чемпіонату стане практично неможливим.