17 лютого 2023 14:08

Олексій Михайличенко – про інцидент з Жерсоном: "Якби побачив це, то вигнав би з лавки. Не знаю, чому він сюди приїхав"

Колишній головний тренер «Динамо» Олексій Михайличенко розповів про період роботи з Жерсоном Родрігешем.


– Одне з найпопулярніших спортивних відео в ютубі – де Жерсон не стримує своїх емоцій та кричить під час матчу з «Шахтарем». Пам’ятаєте?


– В процесі гри я цього не бачив. Кожен повинен займатися своєю справою. Якщо він приїхав сюди до нас, заробляє наші гроші, живе в нашій країні, сидить у запасі, і ще розмовляє щось…


– Чого він кричав?


– Я не знаю, чому Жерсон взагалі сюди приїхав. Чесно скажу. Не знаю, чому кричав. Якби я це побачив тоді, то одразу вигнав би з лави для запасних. Команда повинна бути як одне ціле. Якщо в тебе до когось є запитання, то вони повинні вирішуватись не на людях. Не потрібно показувати це.

Ну, мабуть, у нього в країні це робиться по-іншому. Люксембург, чи… Гадаю, він з Люксембурга. Жерсон – запальний, але не дуже розумний.

– Як ситуація закінчилася? Розмовляли з ним після цього?


– Якщо я не помиляюся, президент прийняв якесь рішення та було покарання. А через деякий час він сам пішов.


– Цей вчинок вплинув на його кар’єру?


– Не знаю, я за ним не стежу. На його кар’єру вплинула його поведінка за полем та його гра. Коли він міг не приїхати на тренування, бо усю ніч провів у клубі – ось його лінія поведінки. Навіть наші хлопці бачать, що так не повинно бути, команда його вже не приймає.


– Ви засмутилися, що відео потрапило у мережу?


– Було неприємно. Розумію, що зараз неможливо щось сховати, – відповів Михайличенко.