9 лютого 2023 15:54

‚Євра оштрафовано за гомофобні висловлювання на адресу ПСЖ у 2019 році

Колишнього захисника «Манчестер Юнайтед» Патріса Евру оштрафували за гомофобні висловлювання, зроблені ним після другого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – 2018/2019, в якому «червоні дияволи» грали з «ПСЖ» (3:1), повідомляє L'Equip .

Французький футболіст опублікував відео після закінчення зустрічі, в якому назвав парижан людьми нетрадиційної орієнтації, а потім зазначив, що за "МЮ" грають "чоловіки".

ЛГБТ-організації подали скаргу на футболіста за «публічну образу групи людей через їхню сексуальну орієнтацію». Суддя перекваліфікував справу на «непублічну образу» і передав її до Паризького поліцейського суду.

У результаті Евра було засуджено до штрафу в розмірі € 1 тис. На додаток до цього йому також призначено санкції у вигляді відшкодування збитків у розмірі € 1,5 тис., а також € 1 тис. для кожної організації як судових витрат. Адвокат у цивільних справах Етьєн Дешульєр заявив, що «гомофобні висловлювання таких осіб, як Патріс Евра, розпалюють ненависть і насильство щодо ЛГБТ, особливо у країнах, де гомосексуалізм пригнічується».