4 лютого 2023 22:11

"Ахметов створив між "Арсеналом" та "Челсі" аукціон": агент вважає, що клуб АПЛ переплатив за Мудрика

Дмитро Селюк, який є відомим російським футбольним агентом, поділився думкою про трансфер вінгера Михайла Мудрика із Шахтаря до Челсі.


Селюк вважає, що 70 мільйонів євро, які пенсіонери заплатили гірникам, не висока ціна в сучасному футболі. А для виплати бонусів лондонцям ще потрібно продемонструвати успішні виступи у ЛЧ.


«70 млн – не такі великі гроші. Там 30 млн — бонуси, які будуть сплачені, якщо він Лігу чемпіонів виграє. Поки що це для Челсі далеко…


Вважаю, що переплатили. Це зрозуміло. Але ми постійно бачимо, як великі клуби на такому рівні переплачують.».


Також Селюк зізнався, що Шахтар давно вміє грамотно та дорого продавати своїх гравців, тому агента не здивувала вартість Мудрика.


«У будь-якому випадку дивуватися я цьому трансферу не став би, оскільки Шахтар загалом уже кілька років так грамотно працює на ринку.


У них усі футболісти продаються по 40-50 млн. Так, Мудрік трохи дорожчий, але йому і 22 роки всього. Загалом Шахтар добре продає, тільки й усього».


Російський агент сказав, що йому імпонує вміння президента Шахтаря Ріната Ахметова вичавити максимум у питанні продажу гравця, як він це зробив із Мудриком.


«Треба віддати належне Ахметову, який спрацював дуже грамотно: упіймав Арсенал і Челсі, створивши між ними аукціон. Хазяї цих клубів і почали тягатися один з одним.


Напевно, вплинуло й те, що власник Челсі в цій справі новенький і його розводять усі кому не ліньки», - сказав Селюк в інтерв'ю Матч ТБ.