2 лютого 2023 23:03

'Літак шведського "Гетеборга" здійснив аварійну посадку через футбольні м'ячі на борту

Літак шведського футбольного клубу «Гетеборг» здійснив аварійну посадку в Копенгагені, столиці Данії, через неправдиву інформацію про можливість вибуху накачаних футбольних м'ячів, що знаходяться на борту. Про це повідомляє видання Aftonbladet.

Літак прямував зі Швеції до Іспанії, де «Гетеборг» має розпочати передсезонну підготовку, але після повідомлення пілота зробив аварійну посадку в Копенгагені.


«У мене термінове оголошення. Нам стало відомо, що на борту знаходиться близько 30 м'ячів. Через ризик того, що вони можуть вибухнути, нам потрібно приземлитися у Копенгагені. Після приземлення нам знадобиться близько 30 хвилин, щоб викачати повітря з м'ячів. Приносимо вибачення за те, що трапилося», — сказав пілот літака з гучного зв'язку.

Однак представники шведської команди заперечують факт, що м'ячі були накачаними, запевняючи, що особисто перевірили ще раз перед зльотом.

«Перед вильотом ми випустили повітря із м'ячів. Вони нові, тому можуть здатися накачаними. Якось в авіакомпанії отримали інформацію про те, що в них є повітря. Це була помилкова тривога», — прокоментував технічний директор «Гетеборга» Рольф Густавссон.