24 січня 2023 09:35

"Шахтар" хотів повернути легіонера до України: Палкін розкрив підсумки переговорів

Вінісіус Тобіас, який зараз виступає за Реал на правах оренди, міг повернутися до розташування Шахтаря у грудні. Найближчі місяці стануть вирішальними у долі 18-річного правого бразильського захисника.


Вінісіус Тобіас трохи пізніше дізнається про своє майбутнє у мадридському Реалі. Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів, що зв'язувався з менеджментом вершкових, щоб дізнатися про їхні плани на гравця. Сторони домовилися, що ухвалять загальне рішення після закінчення сезону.


«Минулого року ми підписали орендну угоду із правом викупу. Місяць тому зв'язалися з Реалом, бо були зацікавлені у поверненні гравця. Ми сказали, що якщо він їм не потрібний, ми його повернемо. Керівництво вершкових заявило, що ухвалить рішення після закінчення сезону», – сказав Палкін в інтерв'ю EFE.


Нагадаємо, що Тобіас перейшов до Шахтаря у січні 2022 з Інтернасьоналу за шість мільйонів євро. На жаль, він не дебютував за «гірників» через початок повномасштабної війни Росії проти України.

Бразилець припинив контракт із Шахтарем, скориставшись правилом ФІФА, і пішов в оренду до Реалу.

Цього сезону за молодіжну команду мадридців Тобіас провів 22 гри, у яких відзначився п'ятьма асистами. Його орендна угода з Реалом дійсна до кінця сезону 2022/2023, а контракт із Шахтарем до червня 2026 року. Трансфермаркт оцінює футболіста у три мільйони євро.