21 січня 2023 18:14

"Краще адаптувався до нових вимог". Блогер відзначив центрального захисника "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився черговим аналізом гри футболістів "Динамо" у першій частині сезону УПЛ:


Лідери Динамо в УПЛ
% відбирань до кількості обведень суперником (топ-6)

Якщо більш простою мовою, то пропоную подивитися на рейтинг тих, кого в Динамо пройти найважче. До вибірки потрапили усі, хто мав 450+ хвилин в УПЛ восени та їх більше 10 разів намагалися обвести.

6. Олександр Тимчик - 66.7%
Минулого сезону: 76.7%

Правий захисник Динамо, який може надурняк отримати місце в старті (не через виграш т.з. конкуренції, як полюбляють говорити в Україні, а через трансфер конкурента з великою ЗП) здав на 10%, проте все одно залишається дещо вище за Кенді (60%) та Караваєва (62.5%).

5. Олександр Сирота - 69.2%
Минулого сезону: 73.3%
4. Ілля Забарний - 69.6%
Минулого сезону: 83.3%

Здали позиції обидва центральні захисники, але причини пояснював. Повторю ще раз. Очевидно, що восени отримали установку більш агресивно висуватися на суперника, в т.ч. на чужій половині. З одного боку це суттєво апнуло кількість високих захисних та пресинг дій, а з іншого зросли і ризики бути відіграним.

3. Джастін Лонвейк - 70.6%

Нідерландець однозначно підсилення для нинішньої УПЛ. Сам факт, що в нього за менший час (522 хвилини) більше спроб вдалих відбирань при обведеннях, ніж в Дубінчака (623 хв.) та Попова (655 хв.) позитивно його характеризує. Джастіна доволі важко пройти один-в-один - це дуже корисний бонус до його пасових здібностей.

2. Владислав Дубінчак - 76.9%
Минулого сезону: 60.9%

На фоні минулого сезону в Дніпрі-1 відчутно додав: з усієї армії фулбеків, що грали восени на обох флангах він найбільш непоступливий. 3 з 4 спроб обіграти Владислава завершуються для суперників невдачею! Солідно!

1. Денис Попов - 86.7%

Денис завжди грав максимально агресивно, регулярно стрибаючи на випередження. Тому краще адаптувався до нових вимог. Минулий сезон для Дениса завершився рано через травму, тож порівнювати немає з чим. Але нинішній високий відсоток певно один з найкращих в УПЛ загалом. Хоча б в чомусь Денис лишається стабільним.