13 січня 2023 22:51

"Вулверхемптон" підписав Леміну, але отримав відмову щодо Доусона

У пошуках гравців для зміцнення складу, "Вулвергемптон" розглядає не тільки атакувальних футболістів, а й гравців оборонного плану – новому коучу "вовків" Хулену Лопетегі сподобався досвідчений захисник-універсал "Вест Гема" Крейг Доусон, здатний закрити позицію в центрі оборони або на правому фланзі,

повідомляє ВВС.


32-річний Доусон, який у 2020 році прийшов на правах оренди з "Вотфорда", забив п'ять голів у 87 матчах за "молотобійців", але поточного сезону зіграв тільки у восьми з вісімнадцяти матчів в АПЛ. Однак коуч "Вест Гема" Девід Мойєс відмовився відпускати Доусона, незважаючи на наявність у команді Найєфа Агерда, Курта Зума, Тіло Керера та Анджело Огбонни – оскільки Агерд, Зума та Огбонна мали проблеми зі здоров'ям, а рівень Керера не влаштовував Мойєса.


"У нас була пропозиція від "Вулвергемптона", але ми її не прийняли, і це все, що можу вам сказати", – резюмував Мойєс, який може відпустити Доусона, тільки коли знайде заміну Крейгу.


Паралельно з Доусоном, "Вулвергемптон" націлився на опорного хавбека "Ніцци" Маріо Леміну – і у випадку з 29-річним габонцем, який має французький паспорт і солідний бекграунд (від "Галатарасарая" до "Ювентуса", з появою у фіналі Ліги чемпіонів), у "вовків" усе зрослося набагато краще. За даними ВВС, екс-гравцю "Фулгема" та "Саутгемптона" достатньо не завалити медобстеження, після чого на банківському рахунку "Ніцци" опиняться близько 11 мільйонів євро.


Однак чи зможе опорний хавбек Леміна, за необхідності, закривати позиції в лінії оборони – велике питання. Ймовірно, Хулену Лопетегі потрібна ще й ротація у складі – тому до закінчення зимового трансферного вікна "Вулвергемптон" планує підписати до шести нових гравців. Один новачок команди – Матеус Кунья – вже відзначився гольовим пасом Раулю Хіменесу в програному в серії пенальті чвертьфіналі Кубка англійської Ліги проти "Ноттінгем Форест".