10 січня 2023 19:40

"Це неправильно": на росії обурилися санкціями, які запровадили в Україні проти Тимощука

Колишній гравець Зеніту Дмитро Радченко поділився думкою про запровадження санкції президентом України Володимиром Зеленським щодо Анатолія Тимощука.


Екс-футболіст Зеніта Радченка заявив, що позбавляти Тимощука всіх титулів, які він виборов у нашій країні, не правильно.

«Ми розуміємо, що санкції від Зеленського, які торкнулися Тимощука, – це просто політичні моменти. Анатолій великий професіонал і зробив багато для нашого та українського футболу.

Так, насамперед прикро, що він був капітаном збірної України, а тепер Зеленський наклав такі санкції проти нього. Його позбавили всіх титулів – це неправильно».

Також Радченко згадав кремлівську методичку та сказав, що спорт перебуває поза політикою.

«Я завжди казав, що політику та спорт пов'язувати не можна. Чи буде надана Тимощуку підтримка з боку клубу та вболівальників?

Його і раніше всі підтримували, не треба змішувати нічого», - заявив Радченко в інтерв'ю порталу Metaratings.

Нагадаємо, що Тимощук не засудив вторгнення путінських військ до України. Колишній гравець Шахтаря, а нині помічник головного тренера Зеніту відмовився залишати країну-терориста.

Відсутність патріотичної позиції Тимощуком спричинила позбавлення Луцькою міськрадою звання «Почесний громадянин міста» та багатьох інших титулів та звань.