10 січня 2023 08:07

Тепер у трансферних планах "Челсі" – брати Тюрами

Дві поразки від "Манчестер Сіті" – 0:1 в АПЛ, які відкинули команду на десяте місце, та 0:4 у Кубку Англії – підняли хвилю розмов, що "Челсі" треба не звільняти Грема Поттера, а терміново посилювати склад. Як мінімум, на перспективу "Челсі" вже підписав французького центрдефа Бенуа Бадьяшіля на довгий контракт, 20-річного форварда "Мольде" Давида Фофана та 18-річного бразильського вінгера "Васко да Гама" Андрія Сантоса. Однак посилення "синім" необхідне вже зараз. Тому, за даними Daily Mail, лондонський клуб не лише є фаворитом у боротьбі з "Манчестер Юнайтед" та "Арсеналом" за оренду Жоау Феліша з мадридського "Атлетіко". І не лише бореться із тими ж "канонірами" за українську зірку "Шахтаря" Михайла Мудрика. Також "Челсі" задумав придбати форварда гладбахської "Борусії" та збірної Франції Маркуса Тюрама.


Контракт Тюрама з "Боруссією" закінчується цього літа – тому "Челсі" вже опрацьовував варіант отримати Маркуса вільним агентом. Проте невдачі команди і, ймовірно, бажання "Борусії" заробити, продавши "на прапорці" свого зіркового форварда (з десятьма голами в 15 матчах Тюрам посідає друге місце у списку бомбардирів Бундесліги, поступаючись лише співвітчизнику Крістоферу Нкунку з "РБ Лейпциг") прискорити переговори лондонців із чинним віце-чемпіоном світу. За даними Evening Standard і трансферного інсайдера Бена Джейкобса, може йтися про суму у вісім з половиною мільйонів фунтів. (Дивно, що це майже вдвічі менше, ніж ймовірні витрати на оренду і зарплату Жоау Феліша, що фігуруються в ЗМІ!). Не так багато, оскільки Тюрам прийшов до "Борусії" за 12 мільйонів євро, і в кожному зі своїх чотирьох сезонів у Гладбасі забивав 10 і більше голів.


Не виключено, що "Челсі" домовиться з "Боруссією" про суму угоди, а чи зможе лондонський клуб умовити на переїзд Тюрама – Маркус планував дограти сезон у Бундеслізі – залишається загадкою. Проте, за даними Daily Mail, одним із аргументів на користь трансферу Тюрама може бути предметний інтерес "синіх" до його молодшого брата – 21-річного опорного хавбека "Ніцци" Хефрена Тюрама (192 см, 80 кг).


Тюрам-молодший – ймовірно, "план В" на випадок зриву переходу з "Бенфіки" аргентинського опорника Енцо Фернандеса. Поки що "Челсі" не може домовитися з португальським грандом про суму трансферу за чемпіона світу – "Бенфіка" виставила на Фернандеса цінник у 106 мільйонів фунтів. В активі Хефрена Тюрама поки лише 113 матчів у Лізі 1 у складі "Ніцци", він набагато менш розкручений, проте, ймовірно, набагато доступніший, ніж Фернандес. Але, за неофіційною інформацією, паралельно до Хефрена виявляє предметний інтерес ще й "Ньюкасл", який – як і "Челсі", до речі! – ще й стежить за Кадіо Коне з тієї ж гладбахської "Борусії", що і Маркус Тюрам.


А на той випадок, якщо Михайло Мудрик віддасть перевагу не "Челсі", а їхнім сусідам з "Арсеналу" (щоб скласти компанію іншому українцю – Олександру Зінченку), "сині" вже поцікавилися можливістю трансферу іспанського вінгера "РБ Лейпциг" Дані Ольмо. Схоже, той факт, що співвласник "Челсі" – американський мільярдер Тодд Боелі – залишив посаду тимчасового спортивного директора клубу, не вплине на обсяг зимової трансферної кампанії "синіх"?